Morális csődben a Debreceni Egyetem

2017. augusztus 28. 09:53

A DE vezetősége elismeri, hogy politikai ízlése szerint az illiberális, demokratikusnak most már külsőségeiben sem nevezhető orosz politikai berendezkedés nem szükséges rossz, hanem követendő példa.

2017. augusztus 28. 09:53

„Rögzítsük, mert fontos: a kitüntetés egyedül arról szól, hogy a DE jelenlegi vezetősége szerint Vlagyimir Putyin kimagasló közéleti tevékenységet folytat.

Vlagyimir Putyin a politikai teljesítményéért kap elismerést Magyarország egyik legnagyobb egyetemétől. A DE vezetősége ezzel elismeri, hogy politikai ízlése szerint az illiberális, demokratikusnak most már külsőségeiben sem nevezhető orosz politikai berendezkedés nem pusztán elfogadható, vagy szükséges rossz, amelyhez alkalmazkodnia kell a napi politikai realitásnak, hanem éppen ellenkezőleg: követendő példa. A díszpolgári cím adományozásával Putyint példaként állítja az egyetemi polgárság elé, és azt üzeni: nyugodtan hágjátok át a szabályokat, vegyétek semmibe a civilek jogait, csorbítsátok a demokratikus versenyt, tiporjátok el ellenfeleiteket ti is.

A DE vezetőségének döntése a külvilág felé azt jelzi, hogy a politika mocskos, könyörtelen játék, és hogy csakis az lehet sikeres, példa értékű politikai szereplő, aki a neki nem tetsző szabályokat gátlások nélkül hágja át.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. augusztus 28. 18:32
Hülyék. Viszont következetesen azok.
noMores
2017. augusztus 28. 18:16
A fideszes birkak mindent benyalnak? Tenyleg akkora allamferfi putyinka, hogy egy orszag nyalja a segget es tuntetgesse ki? Jaj:(
GV0917
2017. augusztus 28. 15:48
Nagyon régen jártam már egyetemek tájékán.Olykor bevánszorgok egy- egy "díszoklevél-"ért. Azt sem a teljesítményemért, hanem a koromért adják. Szeretnék még egyszer GÓLYA lenni.... Ez az egyetlen vágyam, ami sohasem fog teljesülni. A liberális és marxista gyökerű fiataloknak azt üzenem, hogy mielőtt egy általuk bölcsnek vélt kijelentést azzal a szakállas fegyenccel-bocsi, rossz az emlékezetem:FEGYŐR-azt hiszem így szokták aposztrofálni-szóval ne higgyék el, hogy más korban, más egyetem el nem követi -követte el már a hibát... Nagyon sok személyről derült ki, hogy az egykori politikai irányvonal nem arra kanyarodik, amerre ők jó szándékkal elindították. Kedves "Sárgacsőrűek!"ugyan nézzenek már utána, hogy amióta divatba jött ilyen vagy olyan élő személyt piedesztálra emelni- mekkora kockázat ez a későbbi jogutódnak. Szóval hagyjatok fel ki s"zsúrfiúk" az e-fajta minősítéssel. Hanem ha valami hasznosat akartok cselekedni- keressetek utána : HOL-MELYIK EGYETEM-KINEK-MIKOR adott "DÍSZDOKTORI" elismerést.Nagy sikere lenne a munkának (kéretik megnevezni, kitől, honnan kapta az éceszt,mert valami nekem is jutna belőle-tőletek,). Vagy olyan zsugoriak vagytok , mint Gyuribácsi a SÖRÖS?
KannibálTatárÚr
2017. augusztus 28. 14:51
"A DE vezetősége ezzel elismeri, hogy politikai ízlése szerint az illiberális, demokratikusnak most már külsőségeiben sem nevezhető orosz politikai berendezkedés nem pusztán elfogadható, vagy szükséges rossz, amelyhez alkalmazkodnia kell a napi politikai realitásnak, hanem éppen ellenkezőleg: követendő példa." Kibújt a mini-SSDSS a zsákból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!