Nyitott szív – nyitott ajtó

2017. augusztus 16. 12:12

Rengeteg dologban különböznek, de egy dolog összeköti őket: Istent keresik vasárnap este.

2017. augusztus 16. 12:12
Martí Zoltán
777

„Amíg kint mosolyogva beszélgetnek néhányan, avagy sétáltatják kutyáikat, addig Isten házának ajtaja nyitva, benne szentmise. Mint mindig, szinte most is irgalmatlan tömeg az esti fiatalok miséjén. Szinte alig látni hátulról az oltárt, és a zöld ruhában öltözött papot: a jelenlévők többsége harminc év alatti fiatal. Pont olyanok, mint bármilyen velük egyidős lány vagy srác! Ugyanazokkal a gondolatokkal, ugyanazokban a ruhákban, ugyanazokkal az örömökkel és a problémákkal. Nem csodabogarak, nem földönkívüliek, hanem »csak« keresztények.

Persze ahogy körbenézel, látod, hogy mennyire különböző figurák: vannak elegánsak, szemüvegesek, művészlelkek, igazi jogász kinézetűek, szegények és gazdagok. Rengeteg dologban különböznek, de egy dolog összeköti őket: Istent keresik vasárnap este.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelikánkutyája
2017. augusztus 16. 22:19
Kedves Zoltán! Írásod nagyon szép, szinte költői. Nem szándékom ünneprontó lenni: valóban van néhány ilyen felemelő hangulatú templom ... (Volna mit hozzáfűznöm, de a fenti szándék miatt megtartom magamnak. Pedig Jézus tanítása és példája valóban izgalmas és felemelő mindenkinek ma is. De nem jut el. Vajon miért?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!