Furfangos uniós pertaktika

2017. augusztus 01. 11:49

A menekültek szétosztásáról szóló kvótaügy ítéletével az Európai Bíróság önmaga szerepéről, működéséről is véleményt mond majd.

2017. augusztus 01. 11:49
Kulcsár Anna
Magyar Idők

„A főtanácsnoki előterjesztés alapján súlyos ellentmondás az is, hogy az Európai Tanács átmeneti határozata egyértelműen menekültekről beszél, holott az érkezők többségét gazdasági és politikai megfontolásokból illegális bevándorlóként indították útnak. Ez azért lényeges, mert az előbbi csoportba tartozó emberek sokkal több jogot élveznek, mint az utóbbiak. Az utazást megszervező szereplők így próbálnak előnyöket szerezni. Összességében arra lehet következtetni, hogy a migráció kapcsán az európai jogrendszer lerombolása zajlik, méghozzá gyors ütemben. Az ideiglenes megoldások helyébe ugyanis a jelek szerint csakhamar hasonló, végleges szabályok léphetnek.

A menekültek szétosztásáról szóló kvótaügy ítéletével az Európai Bíróság önmaga szerepéről, működéséről is véleményt mond majd. A demokratikus, jogállami eljárásokat ugyanis nemcsak a tagállamokon kell számon kérni, hanem magán az európai intézményrendszeren is. Másként mi értelme lenne a kölcsönös tiszteletet igénylő együttműködésnek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. augusztus 01. 23:00
A főtanáncsnok jogi formulàk mérlegelése nélkül politikai nyilatkozatott tett.
pemete jakab
2017. augusztus 01. 18:03
"A menekültek szétosztásáról szóló kvótaügy ítéletével az Európai Bíróság önmaga szerepéről, működéséről is véleményt mond majd." A kvótáról az EU-tagállamainak állam- és kormányfői döntenek, illetve döntöttek (120 000 szétosztása, 2015-ös döntés).
fakocka
2017. augusztus 01. 13:29
Az a hiba, hogy az EU igazságszolgáltatását nem Polt Úr és Szájerné Őnagysága vezeti.
Mich
2017. augusztus 01. 12:56
Korrupt az EB - milyen lenne a bírósága...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!