Üzenjük a kormánynak: állítsák meg a pofátlanul magas állami fizetéseket!

2017. augusztus 08. 09:41

Valahogy akik fent vannak, mindig jól járnak, bárhogy is kell visszavenni az állami költésből.

2017. augusztus 08. 09:41
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Az elmúlt évtizedekben végighallgathattuk, mennyit költ a magyar állam, és hogy vissza kell vágni az állami kiadásokat, az államszervezetet. De a végén valahogy mindig a legszegényebbek, a melósok szívják meg, mindig az ő támogatásuk és ellátásuk, az egészségügyre és az oktatásra szánt pénz csökken. Valahogy akik fent vannak, mindig jól járnak, bárhogy is kell visszavenni az állami költésből.

2010-es kormányra kerülésekor a Fidesz megígérte, majd be is vezette a bérplafont az állami cégek vezetőinél. Megígérték azt is, kisebb lesz a kormány. Aztán eltörölték a bérplafont, és Magyarország történetének legnagyobb kormányát sikerült felállítaniuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2017. augusztus 10. 08:21
Még a Simor András havi 8 millió forintos fizetését el sem érték! Jámbor! Akkoriban nem olvastam, hogy ennyire érdekel mások fizetése. Ha még a 8 millió fizetések mellé odarakjuk a több 10 milliós végkielégítéseket pár hónap papíron végzett munka után.......stb.stb. Szerintem ha a kormány azt akarja, hogy a ballib hagyja abba a vergődést, a '10 előtti fizetéseket, végkielégítések ballibes szokásait kell bevezetni. Számukra az az elfogadható. Akkor egy percig nem vergődhetnek. Ha még az erkölcsös bankvezér heti jelentése Brüsszelnek is hozzátársul, megnyugszik a "kutyus" és nem vergődik.)))
gonterl
2017. augusztus 10. 04:35
A korrupció egyik okozója, az azonos képességűek eltérő jövedelme. Könnyű elképzelni, hogy az alacsony jövedelmű állami tisztviselő (vezető) ellen tud állni az üzleti szférában dolgozó és nála magasabb jövedelmű tárgyalópartnere csábításának. Az eltérő jövedelmek okozói lehetnek a korrupciónak, az állami szféra szellemi leépülésének ( az értelmes vezetők elvándorlásának).
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 08. 22:46
És az otthoni hegyeknek... semmi?
Agricola
2017. augusztus 08. 20:42
A Jámbor kérődző nem akarja felfogni, hogy a megosztott tulajdonosi szerkezetű tőkés vállalkozások is ugyanúgy szembe kerülnek a feladatra alkalmas menedzserek kiválasztásának problémájával, mint a köztulajdonban lévő vállalatok. Az agyalágyult Jámbor előítélettel terhelt agya feltételezi, hogy köztulajdonban lévő vállalatok menedzserei alacsonyabb rendűek, eleve nem érhetnek nyomába sem a megosztott tulajdonosi szerkezetű tőkés vállalkozások menedzsereinek, ezért eleve kevesebb bért érdemelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!