Globális lehűlés

2017. augusztus 01. 07:13

Trumppal a világ egyre kiszámíthatatlanabb és kiszolgáltatottabb lett.

2017. augusztus 01. 07:13
Gál Mária
Népszava

„Eddig »Putyin-korszakot« életünk, ami nem volt jó. De mindez egy Trump-korszakkal egybefolyva, riasztó perspektívát ígér. Ugyan még emlékszünk arra, hogy miniszterelnökünk a választás eredményét úgy kommentálta, hogy egy új korszak küszöbét léptük át, de a Brexit volt a kopogtatás, az amerikai választás eredménye pedig már a belépés. A valóság győzött, ő pedig abban bízik, jobb hely lesz a világ Trumppal.

De nem. Trumppal a világ egyre kiszámíthatatlanabb és kiszolgáltatottabb lett. Az amerikai kongresszus abbéli igyekezetében, hogy az elnököt eltántorítsa Putyin-politikájától, olyan szankciókat fogadott el, amelyek legszorosabb szövetségesét, az Európai Uniót is sújtják. Trump eddigi kétoldalú washingtoni tárgyalásai és a közel-keleti vizitje is lényegében egy-egy óriási fegyverüzletet is jelentett, Szíriával kapcsolatos álláspontját szinte havonta változtatja, az Oroszországgal határos államokba pedig egyre több Patriot rakétát adat el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. augusztus 01. 20:56
Clintonnéval a helyzet még sokkal veszélyesebb lenne.
noMores
2017. augusztus 01. 10:18
Na, mivan fideszesek, hogyhogy nem tapsikoltok Trump komának úgy, mint amikor megválasztották? Orbán is próbál vele haverkodni (mondjuk telibeszarja a Nagy Illiberátort Trump koma), nem értem ezt a visszafogottságot.
nyugalom
2017. augusztus 01. 10:08
Ezzel a valakivel megbizhatobb lenne Amerika, ha o lenne Trump. Es o ujsagironak hiszi magat!?
zakar zoltán béla
2017. augusztus 01. 09:29
Mária
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!