Apja fia

2017. augusztus 23. 10:48

Az elnök múlt heti nyilatkozatai a rasszista örökséget alá is támasztják.

2017. augusztus 23. 10:48
Charles Gati
Népszava

„1927 májusában, az olasz fasizmus rajongói és a Ku Klux Klan (KKK) hívei New York két külvárosában – az egyikük Bronxban, a másikuk Queensben – masíroztak. A mintegy ezer KKK támogatót Queens lakói nagy ellenszenvvel fogadták, kitört a verekedés, a rendőrség hét letartóztatásról számolt be. A hét között volt Fred C. Trump, akkor 21 éves későbbi vállalkozó, majd az elnök apja, címe: 175-24 Devonshire Road, Jamaica, New York. Egy tudósítás szerint nem követte a rendőrök utasítását, hogy menjen haza. Másnap szabadon engedték.

(...)

Az elnök múlt heti nyilatkozatai a rasszista örökséget alá is támasztják. Miután a virginiai Charlottesville-ben a neonáci, fehér felsőbbrendűséget hirdető, antiszemita söpredék összecsapott az ellenfeleivel, az elnök mindkét oldalt egyformán elítélte. Azt is hozzátette, hogy mindkét oldalon voltak jó szándékú résztvevők. Joggal kommentálta úgy Trump három nyilatkozatát Orrin Hatch, a Szenátus Republikánus korelnöke (akit először 1976-ban küldött az ultrakonzervatív Utah állam Washingtonba): »Nyolcéves voltam, amikor Jesse bátyám életét áldozta a második világháborúban. Nem azért halt meg a Hitler elleni harcban, hogy itt és ma náci eszméket relativizáljunk. Mindig és mindenhol habozás nélkül fogok felszólalni a gyűlölet ellen.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. augusztus 24. 12:55
Ja, persze Mr. Gati úr! (nem kívánt törlendő!) Bauer Tamás meg ma is letépné bárkinek a körmét, ha nem úgy gondolkodik mint ő, ugye? Hülye szenilis barom!
Burmin
2017. augusztus 23. 22:15
Még él ?
makapaka2
2017. augusztus 23. 19:45
Gáti egy rosszindulatú, megkeseredett szarkeverő.
Peter8811
2017. augusztus 23. 19:34
"Az elnök múlt heti nyilatkozatai a rasszista örökséget alá is támasztják." Nehogy egy néger buzi alád támasszon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!