Trump keserű orosz pirulája

2017. augusztus 02. 08:40

Az amerikai választások éjszakáján orosz poltikusok pezsgőt bontottak Moszkvában Trump tiszteletére. Rossz lóra tettek? Egy erős és nem egy gyenge Trumpra számítottak.

2017. augusztus 02. 08:40
Balla Eszter
Válasz.hu

„Ha Trump nem írja alá a törvényt, az tíz nap után mindenképpen törvényerőre emelkedik, és ellenfelei szerint beigazolódik, hogy elnökük Putyin embere. Ha aláirja, végleg meghiúsul az a terve, hogy Oroszországgal kiegyezzen.

Az amerikai választások éjszakáján orosz poltikusok pezsgőt bontottak Moszkvában Trump tiszteletére. Rossz lóra tettek? Egy erős és nem egy gyenge Trumpra számítottak.

(...)

Ma a két nagyhatalom közötti kapcsolat a hidegháborús időket idézi. A szankciók hallatára Putyin az amerikai követség 755 alkalmazottját kiutasította. Bezáratott egy amerikai raktárt és egy diplomáciai központot. De hasonló sors várhat az amerikai nagyvállalatokra, közük a Microsoftra és a Google-ra is. Oroszország emellett nagyszabású hadgyakorlatot tart a vele szomszédos NATO-országok határánál, miközben a Pentagon fontolgatja az ukrán hadsereg felfegyverzését.

Hogy az amerikai kormányban mennyire nincs egyetértés az orosz politika ügyében, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy míg Trump védi Putyint, addig alelnöke, Mike Pence a hét elején Észtországban és Grúziában járt – ahonnan Montenegróba megy –, hogy az orosz veszélyre figyelmeztessen. S persze, hogy megígérje: megvédik Kelet-Európát a moszkvai agresszoroktól.

Kinek higgyünk?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2017. augusztus 03. 08:23
Falkland, Tibet, Koszovó, Krím, ász a pakliban Taiwan . Putyin nem ellenzi Taiwan bekebelezését Kína által, így az orosz kínai szövetség szilárd és ez ellen az USA tehetetlen.
formaegy
2017. augusztus 02. 10:01
"Az amerikai választások éjszakáján orosz poltikusok pezsgőt bontottak Moszkvában Trump tiszteletére. Rossz lóra tettek?" Balla Eszter ha egy kicsit jártasabb lenne a politikában, akkor tudhatná, hogy Trump kényszerhelyzetbe került, és ezért lépi meg ezeket a lépéseket. Ha nem tenné, a répás Clintonné vergődőknek adna további felületet a Trump-orosz vergődés felületnek. Trump csak azt teszi ami a saját érdekét szolgálja. Nem adhat további támadási felületet az amerikai-orosz "barátság" vergődőknek! Szépen ki fognak simulni a dolgok amint a lehetőségek adottak lesznek.... Ennyi.
аvmanster
2017. augusztus 02. 09:20
szerintem meg az orosz külügyminisztériumi felhőkarcolóban sokkal jobb szakértők ülnek mint a válasz.hu szerkesztőségben. egy nyíltan oroszbarát, megjegyzem racionalitás okán oroszbarát, majd ezért meg-impeachmentelt Trump elnök kevesebb külpolitikai hasznot hoz, mint ez a mostani színjáték.
Google
2017. augusztus 02. 09:01
Barkinek, csak a haborus hejaknak ne! Amerika hires arrol, hogy a haborukat kiszervezi, vegyuk eszre idejeben, ha mar Europat fenyegeti. Es mintha abban santikalna... Azsiat is kar volt hagyni, az egesz vilagot rengettek igy meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!