Úton az egységesebb és kisebb Európai Unió felé

2017. július 05. 22:08

Az elmúlt huszonhét év bebizonyította: csupán intézményekkel és nyugati segélyekkel nem építhető nyílt társadalom.

2017. július 05. 22:08
Techet Péter
Magyar Nemzet

„Magyarország jelenlegi politikai helyzete miatt minden integrációs szint tekintetében a legkülső körbe való: oroszpártisága miatt az európai védelmi unióra Budapest kifejezetten veszélyt jelentene; katasztrofális szociális és életszínvonal-beli helyzete miatt (aminek konzerválása a jelenlegi magyar kormánypolitika egyik fő prioritása) egy európai szociális unióba sem férne be; míg az egyre egyértelműbben kiépülő autoriter, antidemokratikus, a másként gondolkodókat elnyomó rendszer teljességgel idegen azoktól az alapértékektől, amelyekre az európai politikai unió épülne.

Az elmúlt huszonhét év bebizonyította: csupán intézményekkel és nyugati segélyekkel nem építhető nyílt társadalom. Azt ugyanúgy akarni kell helyben, ahogy Nyugat-Európa társadalmai is saját erejükből és akaratukból mentek keresztül a hatvanas–hetvenes évek modernizációján.

Az európai integrációnak nem érdeke, hogy zárt társadalmakat fogadjon el egyenrangú partnerként. A nyitott társadalom kis számú kelet-európai híveinek pedig szintén nem érdekük, hogy nyugati pénzekkel épüljön köréjük egyre magasabb fal és egyre elviselhetetlenebb autokrácia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. július 06. 22:13
Techet Péter szóba sem hozza az elitországok és a periféria közötti gazdasági kényszereket, érdekeket érdekellentéteket, így aztán az írása sz.rt sem ér.
1120
2017. július 06. 14:23
Kurvára nem a "nyílt társadalom" volt a cél a rendszerváltozáskor! Hanem egy jobban működő ország. Lehet persze a 35 alattiakat etetni mindenféle hazugsággal, de akik már 1989-ben is felnőtt emberek voltak, azok csak röhögnek rajtad, pajtás.
krakken96
2017. július 06. 10:50
maszlag. Puzsér is szokott hülyeségeket kiokádni de aztán ez túltett rajta. milyen modernizáció??a 60as evekben még a Holdra küldtek embereket. manapsag ennyit se tudnak. milyen európai értékek?a katolicizmus valaha tényleg összefogta Európát,manapság legalább 4féle Európa van. milyen integráció érdeke?ilyen állat nincs. TGM sokkal koherensebb,logikusabb cikkeket ír pedig a gondolataival kimondottan nem értek egyet.
Box Hill
2017. július 06. 09:22
Mondjuk ki: Nyílt társadalom = Trójai falovak uralma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!