Három komoly veszély a Horthy-kultusz kapcsán

2017. július 04. 21:58

Horthy Miklós személye egybefonódott a magyar irredentizmussal, így nagyon szerencsétlen dolog most az egekig magasztalni őt.

2017. július 04. 21:58
Szegedi Kattintós
Szegedi Kattintós

„Horthy Miklós személye egybefonódott a magyar irredentizmussal, így nagyon szerencsétlen dolog most az egekig magasztalni őt, így a szomszédos országok felé azt üzenni, hogy a kormányzó szerepének megítélése a legfelsőbb politikai szinten megváltozott.

Szlovákiával kivételesen jók jelenleg a kapcsolatok, ami elsősorban annak köszönhető, hogy Robert Fico kormányának elég komoly többsége van, és nem kell a végső fegyverhez nyúlnia, ha népszerűséget akar növelni. Ez a végső fegyver a magyarokkal való riogatás. Ugyanez a helyzet Romániával kapcsolatban, igaz, a dél-keleti szomszédokkal a szövetség nem olyan szoros, mint az északival, ugyanis nem tagja a V4-eknek. Szerbiával sincsenek jelenleg komoly vitáink, sőt a szerb elnök kampányában még Orbán Viktor fényképet is bedobta, mint akivel baráti kapcsolatokat ápol. Ukrajna nem esik olyan súllyal a latba, mint az említett három ország, ám ott a magyar kisebbség helyzete jóval kedvezőtlenebb is, mint más szomszédoknál. A revizionista szólamok emlegetése itt árthat talán legtöbbet a kárpát-aljai magyar kisebbségnek, és az amúgy sem súrlódásmentes ukrán-magyar diplomáciai kapcsolatoknak.

És nem mellékesen említsük meg, hogy a kormány orosz barátai sem tapsolnának nagyon egy olyan ember felmagasztalásának, aki hadat üzent a Szovjetuniónak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. július 05. 16:44
A zsidók sok-sok éven át, szerte a világon, imádkoztak: "Jövőre Jeruzsálemben". Itt meg egy "ember" arról nyafog, hogy Horthy irredenta volt, manapság meg nehogy má' megsértsük szomszédainkat, akik ingyen kaptak területet és magyar testvéreinket. Pondró!!!
catalina9
2017. július 05. 12:31
Három komoly veszély a Horthy-kultusz kapcsán" no igen... "..1870-ben az egy főre jutó magyar bruttó hazai termék az osztrák 58,6 százaléka volt, ami 1910-ben 60,8, majd 1938-ban (HORTHY alatt!!!) pedig 74,6 betűvel kiírva - HETVENNÉGY EGÉSZ HATTIZED- százalékra emelkedett, hogy aztán 1950-ben (RÁKOSI Pajtás alatt ) 66,9, 1970-ben (KÁDÁR elvtárs alatt) 51,6, 1990-ben (még leginkább KÁDÁR alatt) 38,2 százalékra essen vissza, majd 2000-ben 34,6 és 2006-ban 39 százalék legyen, végül 2010-ben újra csupán 34,7 százalékon álljon..." vessünk egy pillantást a kultúrára is: "..The Times szombati kulturális mellékletében ezt a kiállítást rangsorolta az első helyre. Írásában emlékeztetett arra, "mára a feledés homályába vész, hogy a kommunizmus előtt Magyarország egyike volt Európa LEGGAZDAGABB és a kultúrára legtöbbet adó országainak". ez a Horthy tényleg egy gyalázatos figura lehetett...
Onurisz
2017. július 05. 11:45
Nem tudom miért kell ilyen hülyeségeket szemlézni. Nincs semmiféle Horthy-kultusz, ha dicsérik is, nem az irredentizmussal összefüggésben teszik. Orbán az országépítés miatt dicsérte - nyilván a Jobbikkal elégedetlen szavazók felé kacsintva. Ez is fölösleges volt, mert a külügyminiszternek azonnal korrigálnia kellett az izraeli értetlenkedés miatt, ami várható volt. Egyébként pedig Horthy nem nevezhető államférfinak, s nem csak a zsidó áldozatok miatt, hanem azért, mert nem volt képes a megfelelő időpontban kiugratni az országot a németek mellől és hatalmas személyi és anyagi veszteségeket szenvedett a magyarság, hiába és értelmetlenül. Egymillió körüli, ám ha a határon túli magyarok elleni háború utáni pogromokat is beleszámítjuk, ennél is több halott, több százezer meggyalázott nő, szétlőtt főváros, kirabolt ország, világcsúcs infláció, a szomszédos országokba szakadt magyarok félévszázados teljes elnyomása. Ha 44 március 15-én vagy legalább szeptemberben szembeszállunk a németekkel és elbukunk, akkor sem lehetett volna ennél több áldozat és veszteség. Hogy nevezhető államférfinek az, aki első számú felelős volt ezért, aki nem volt képes döntéseket hozni, csak halogatni, amikor pedig meghozta, töketlenül és gyáván viselkedett. Ezt a magatartást az sem menti, hogy az ország valóban csiki-csuki helyzetben volt. Végül pedig csak annyit, hogy az irredentizmus nem bűn, hanem teljesen vállalható vélemény. Igazság! Magam is irredenta vagyok. Minden tisztességes magyar irredenta gondolkozású. Csak mire megyünk vele? A határrevíziónak semmi, de semmi esélye nincs. Akkor lett volna, illetve lenne, ha "teleszültük volna, illetve teleszülnénk a Kárpát-medencét". És ennek mekkora esélye van? Nulla. Ennyit erről ...
zakar zoltán béla
2017. július 05. 10:03
....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!