Nem mi tehetünk arról, hogy nektek rossz

2017. július 12. 13:43

A család mikrokozmikus modellje a világegyetemnek. Nem a hetero többség tagadja meg azt a melegektől, hanem egyszerűen az a tény, hogy amit ők képviselnek, az értelmezhetetlen a valóságban.

2017. július 12. 13:43
Ratius
Pesti Srácok

„Rendkívül zavaró, amikor engem, minket hibáztatnak olyasvalamiért, amihez semmi közünk. Mint ahogyan nyilvánvaló képtelenség a melegek legfőbb követelése, a homoszexuális házasság legalizálása. A Pride orátorai között azt üvöltötte valamelyik szónok: a melegeknek is joguk van a családhoz.

Persze, hogy van hozzá joguk, de nem mi, a normális többség tagadjuk meg ezt tőlük, hanem a természet.
Nem azon múlik a család, hogy összeházasodhatnak-e az együtt élők, hanem azon, hogy képesek-e megteremteni a maguk személyes és közös jövőjét. A család olyan ígéret, ami a közös egzisztencia felépítéséről, a gyermek-, unoka-, és dédunoka vállalásáról, a másik holtig tartó elfogadásáról szól.

Hajszálpontosan írja le a család lényegét Madách:

»Ez az enyém. A nagy világ helyett
E tér lesz otthonom. Birok vele,
Megvédem azt a kártevő vadaktól,
És kényszerítem nékem termeni.«

Ádám szavaira Éva így felel:

»Én meg lugost csinálok, éppen ollyat,
Mint az előbbi, s így körénk varázsolom
A vesztett Édent.«

A család mikrokozmikus modellje a világegyetemnek. Nem a hetero többség tagadja meg azt a melegektől, hanem egyszerűen az a tény, hogy amit ők képviselnek, az értelmezhetetlen a valóságban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sir Galád
2017. július 12. 14:17
100 éven belül biztos, de lehet, hogy már 50 éven belül lehet gyerekük homoszexuálisoknak, mert az orvostudomány lehetővé teszi. Engedélyezni fogod nyomikám? Amikor két leszbikus nő szeretné együtt felnevelni a gyerekét, aki lehet hogy egy különálló apától van, de mégis a természet intézte vajon engedi- e a törvény, hogy együtt neveljék? Vagy két buzi férfi szeretne felnevelni egy gyereket akit örökbe fogadnak, vajon a természet nem engedi vagy törvények, hogy megtegyék? Természetre hivatkozni nemhogy demagógia, hanem butaság jelen esetben. De halljunk még pár homofób mellényúlást...
annamanna
2017. július 12. 14:08
Milyen érdekes, hogy a heteroszexuálisok fejében még csak véletlenül sem jogként merül fel a családalapítás témája, hanem olyan megterhelő feladatként, amit mostanában egyre többen passzolnak. Milyen érdekes, hogy a családalapítás elől menekülő, illetve abban valamilyen módon akadályozott heteroszexuálisoknak sohasem azt vetik a szemére, hogy nem élnek a jogaikkal, hanem hogy nem vállalják fel az életfeladataikat, nem teljesítenek valamiféle kötelezettséget, biológiai és társadalmi küldetést. Ami a heteróknak kötelesség, az a homokosoknak jog? Ez hogy lehet? Nyilván csakis úgy, hogy eszük ágában sincs olyan terheket felvenni, ami elől a heterók is sokszor inkább elmenekülnének. Jogon ők csakis valamiféle pénzügyi előnyöket érthetnek, azért követelőznek.
malakka
2017. július 12. 13:55
:)) Hát maga megbolondult, Hát maga megbolondult, Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!