Ezüst családi körben: a Seuso-kincs

2017. július 18. 08:29

Lehet, hogy a magyar államon kívül egy múzeum vagy műgyűjtő sem kockáztatná megvásárolni a tisztázatlan eredetű kincset, de ez mit sem változtat a lényegen.

2017. július 18. 08:29
Pataki Tamás
Magyar Idők

„Lehet, hogy a magyar államon kívül egy múzeum vagy műgyűjtő sem kockáztatná megvásárolni a tisztázatlan eredetű kincset, de ez mit sem változtat a lényegen. Ráadásul a piaci értékesítést éppen a magyar állam lehetetlenítette el azzal, hogy nem mondott le a törvényes tulajdonjogról. Magyarország részéről ez volt a logikus lépés, hiszen immár de facto a magyar állam tulajdonába került, s már csak az maradt hátra, hogy minden kétségen kívül bebizonyítsuk a kincs pannóniai, azaz magyarországi eredetét. Ha előkerül bármilyen tárgy, amely a készlethez tartozik, az perdöntő bizonyíték lehet, de az sem ártana, ha kiderülne a gyilkosok vagy a csempészek neve. Ha ez megtörténik, akkor az »átok« is megtörik, hiszen a tisztázott tulajdonosi viszonnyal a Seuso-kincsek piaci értéke a szó szoros értelmében felbecsülhetetlen, a művészeti és történeti értéke már így is vitathatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timur Link
2017. július 18. 20:32
Tényleg felháborító, hogy a magyarok pénzén műkincseket vásárolnak -még ha alacsony áron is- a magyar közösségnek a Magyar Nemzeti Múzeumnak! Érthetetlen! Egyeseknek!
BőröndÖdön
2017. július 18. 13:44
Az adófizetők pénzét sajátjaként kezeli az állampárt,oszt jónapot!
Bell & Sebastian
2017. július 18. 11:04
Az érdekelne, honnan szedik, hogy több, mint 200 darabból állt eredetileg? Nálunk van az egy tizede, hurrá! Történelmi lecke nagyfiúknak, mi tette naggyá a tengerparti rablóállamokat. Ahol a múltidő csak költői túlzás.
Ultima Ratio
2017. július 18. 10:10
a cigányok is aranyláncot vesznek a segélyből, az is jó befektetés, mint a Seuso kincs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!