Jézus azt mondta: a Boko Haramnak vége

2017. július 18. 21:24

A terrorszervezet erejét az adta, hogy Nigérián belül és az országon kívül is sokan támogatták őket különböző formákban. Interjú.

2017. július 18. 21:24
Oliver Dashe Doeme
777

„Ön egy olyan egyházmegyéből érkezett, amelyet gyakorlatilag porrá rombolt a Boko Haram terrorszervezet. Hogyan tudná illusztrálni a pusztítást?

A Boko Haram filozófiájának alapja az, hogy a nyugati civilizáció és oktatás bűnös, káros. Ebben az az ironikus, hogy ettől függetlenül a nyugati vívmányokra alapozva végzik a tevékenységüket; telefont, internetet, modern eszközöket használnak.
Szerintük a kereszténység is a nyugati világ importcikke, ezért a végsőkig gyűlölik a kereszténységet, a keresztényeket.
Legelőször keresztény testvéreinket támadták: otthonaikat, boltjaikat, iskoláikat. Megölik azokat, akik ellenállnak az iszlámra való áttérésnek. Erejüket az adta, hogy Nigérián belül és az országon kívül is sokan támogatták őket különböző formákban – sajnos még a haderő és a biztonsági szolgálatok részéről is. Ezért nagyon nehéz volt felvenni velük a harcot. A legsúlyosabb támadások 2014-ben voltak: huszonöt papot, kétszáz katekétát, nyolcvanezer katolikust űztek el otthonaikból. Az európai híradásokat is bejárta, hogy gyermekeket raboltak: ez a szörnyűség a mi egyházmegyénkben történt. (...)

Egy érdekes történetet hallottam Önről. Valóban megjelent Önnek Jézus?

Igen, egy jelenésben volt részem, épp a legnehezebb időkben, 2014-ben. Akkoriban sokan egészen traumatizált állapotban voltak, kevés volt a remény. Akkor is, mint most, minden este azzal zártam a napomat, hogy visszavonultam a kápolnába és a rózsafüzért imádkoztam. Amikor fölemeltem a tekintetemet, Jézust láttam az oltár mellett állni. Egy kardot tartott a kezében, olyasfélét, mint amilyet a svájci gárdisták is hordanak. Megkérdeztem; »mi ez, Uram?«. Nem válaszolt, viszont egyre közelebb jött hozzám. Amikor odaért, kinyújtotta a kezét és átnyújtotta a kardot, amit átvettem tőle. A kard pedig átváltozott rózsafüzérré a kezemben. Jézus háromszor azt mondta: »a Boko Haramnak vége, a Boko Haramnak vége, a Boko Haramnak vége«.
Aztán eltűnt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sittes
2017. július 19. 12:26
Vicces, amikor keresztények prédikálnak rózsafüzérről, meg Mária-kultuszról... Kár, hogy a Biblia szerint mindkettő súlyos bűn... Néha úgy látom, hogy a katolikus egyház több kárt okozott a kereszténységnek, mint amennyi hasznot hajtott.
néhai Ch.Pilot
2017. július 19. 12:19
Na, akkor aki onnan jött, költözhet vissza!
Rugo
2017. július 18. 22:13
"Jézus háromszor azt mondta: »a Boko Haramnak vége" *** nyilván azért mondta háromszor, mert látta rajtad, hogy debil vagy --- "Jézust láttam az oltár mellett állni. Egy kardot tartott a kezében," *** banán lehetett az
3M..
2017. július 18. 21:56
Jézus komolyabb dolgokkal foglalkozik, mint ilyen kisstílű bűnözökkel. Az ő útja, nem a mi alantas utunk. Majd az Atyja, a Seregek Ura fog ítélkezni fölöttük. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!