Miért most szállt bele Botka az MSZP kollaboránsaiba?

2017. július 27. 12:02

De Botkának azért van igaza, hogy mégis megindítja ezt a támadást, még ha ilyen későn is, mert egy kampányt nem lehet úgy végigcsinálni, hogy a saját pártja felső szintű vezetéséből akadályozzák.

2017. július 27. 12:02
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„De Botkának azért van igaza, hogy mégis megindítja ezt a támadást, még ha ilyen későn is, mert egy kampányt nem lehet úgy végigcsinálni, hogy a saját pártja felső szintű vezetéséből akadályozzák. Ha nem szorítja háttérbe Molnárt, Puchot és Mesterházyt – akikre többek között Magyari cikke is utalgat –, akkor egyszerűen a kampányban fogják őt felzabálni, méghozzá úgy, hogy nemcsak a baloldali, ellenzéki térfélen vannak túlsúlyban Botkával szemben, hanem megfelelő támogatást kaphatnak a Fidesz-média felől is. Ez pedig a kampányban azt jelentené, hogy hiába akar Botka erős Fidesz-ellenes kampányt nyomni, vagy végig akarja vinni a saját agendáját, ez nem sikerülhetne semmiképpen a belső és külső nyomás következtében.

A kérdés, sikerül-e most ezt a harcot megvívnia. Ha nem, az az MSZP végét jelentheti, és ahogy Botka kritikusai megjegyezik – és igazuk is van ebben – a Fidesz kétharmadát is 2018-ban. Nyilván Botka szempontjából pedig úgy tűnhet, ha nem lép, akkor az fogja elhozni a Fidesz kétharmadát 2018-ban, csak ebben az esetben az ő arcát fogják rányomni a vereségre. Márpedig egy esetleges 2018-as vereséget, még ha a Fidesznek nem is lesz kétharmada, akkor is mindenki Botka arcára akarja rányomni.

Márpedig az elmúlt fél évben Botka, bár stabilizálta az MSZP-t egy 10 százalék körüli teljes népességbeli támogatottság körül, ez júliusra több kutatás szerint is csökkenni látszik. A 2018-as vereség megítélése pedig attól fog függni, lesz-e a Fidesznek kétharmada és parlamenti többsége. A kétharmad alatti eredményt pedig egy nagy fideszes budapesti vereség és pár nagyvárosi körzet megnyerése tudja elhozni. Ezt a forgatókönyvet pedig valamiféle összefogás vagy koordinált jelöltindítás nélkül a DK-val vagy más/több ellenzéki szereplővel (a jelenlegi kutatási adatok szerint) Botka nem tudja elérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. július 28. 10:14
Nagyon sok vezető MSZP politikus van aki a Fideszben kezdett ,de a lassú előmenetel miatt átment a MSZP-be ahol gyors karriert futott be.Pl. Ujhelyi István,Gajda Péter.....
tevevanegypupu
2017. július 28. 07:38
Mikor Gyurcsány megbukott kb. a tizennyolcadik jelöltként válastották meg Bajnait..fogcsikorgatva..nagy volt az egyetértés akkor is..meg hát mszmp-s korukban is ilyenek voltak..Amikor lehetőségük volt akkor meg is gyilkolták egymást..
hátakkor
2017. július 27. 18:35
Botka könnyen lehet nem 2018-ban, de már idén sem lesz jelölt. Vagy bedurcizik, vagy leveszik. Nem érdemtelenül. Ő maga is, meg a pártja is sokat dolgozott a sorsán. Fletó dörzsöli tenyerét, de leginkább Zazri tud bemenni a vörös térfélre, vagy ebben bízik.
Burmin
2017. július 27. 17:48
Botka nincs itthon, nyaral, hogy akar ez miniszterelnök lenni vagy videokonferenciát tart a tenger fenekéről egy kis búvárkodás közben ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!