Migráció és antiszemitizmus

2017. július 18. 12:11

A migránsok pedig csak jönnek, jönnek, és maradnak.

2017. július 18. 12:11
Ircsik Vilmos
Magyar Idők

„Nem tudom, hogy hallotta-e már valaki valamelyik magyarországi egyházi vagy világi zsidó közösség hivatalos állásfoglalását a magyar kormány migránspolitikája mellett. Mert én nem. Talán eszükbe kellene juttatni a nyugat-európai zsidóság elleni folyamatos, hol kisebb, hol véres terrortámadásokat, miközben nekik itt nálunk e tekintetben sem görbülhet meg még a hajuk szála sem, amiért persze nem tartoznak hálával, de azért a támogatásuk elkelne. Csak nem megrögzött liberális elkötelezettségük miatt veszik semmibe sorstársaik és hittestvéreik biztonságát?

A június 22-én megjelent írás – Mikor ébred fel Európa? címen – egyrészt beszédes statisztikai adatokkal bizonyítja az egyre aggasztóbb közbiztonsági állapotokat. Ezek szerint például a migránsok által elkövetett bűntettek száma 2015-ben 114 238, 2016-ban pedig, már ugrásszerű növekedéssel,
174 438 volt. Másrészt felhívja a figyelmet a német politikai döntések abszurditására: Németország katonákat küld Afganisztánba a tálibok ellen, miközben a határon minden további nélkül befogadja a kedvezőbb elbírálás reményében magukat nyíltan tálibnak valló afgánokat.

1660-ban a költő és hadvezér Zrínyi Miklós Az török áfium ellen való orvosság című röpiratában így intett a török terjeszkedés elleni összefogásra, és szólított fel a török kiűzésére: »…hallj meg engem, élő magyar, ihon a veszedelem, ihon az emésztő tűz!« Ám akik akkor tehettek volna az ügy érdekében, nem hallgattak rá. A törökök pedig tovább terjeszkedtek és maradtak. Háromszázötven évvel később Bassam Tibi azt panaszolja, hogy akik tehetnének az ügy érdekében, nem hallgatnak rá, sőt úgy bánnak vele, mint a kutyával. A migránsok pedig csak jönnek, jönnek, és maradnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saci43
2017. július 19. 10:46
"A migránsok pedig csak jönnek, jönnek, és maradnak." "Orbán húszezer bevándorlót engedett be" Sajtóhírek. :)
Box Hill
2017. július 19. 09:26
Már akkor: A BBC News tudósítása 2004. július 14-én: ’Az izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon, arra szólította fel a franciaországi zsidókat, hogy költözzenek azonnal Izraelbe elmenekülendő az antiszemitizmustól. Az American Jewish Association jeruzsálemi értekezletén beszélt arról, hogy a zsidóknak mindenhonnan a világból Izraelbe kell költözniük, amilyen hamar csak lehetséges. Hozzátette: azoknak, akik Franciaországban élnek, a költözés „elkerülhetetlen” („a must”), mert a zsidók elleni erőszak ott növekedik. „Látjuk a legvadabb antiszemitizmus terjedését” Franciaországban – mondta Sharon.' Ez a felszólítás nem az őshonos franciák hirtelen kitört antiszemitizmusa miatt volt.
Antigoné
2017. július 18. 12:21
Érdemes lett volna a teljes cikket idehozni, érthetőbb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!