Kór történet

2017. július 14. 07:45

Orbán persze valószínűleg az egészségügy lerombolásának egyre nehezebben magyarázható tényét szerette volna elpalástolni a szuperkórház ötletével.

2017. július 14. 07:45
Bihari Tamás
Népszava

„A költségek a becslés szerint jóval meghaladják majd a 100 milliárd forintot. Ismét ne találgassuk, hogy a kórházépítésre kiírt pályázatot ki fogja megnyerni. Azt is mély homály fedi majd, hogy mekkora lesz az »alkotmányos költség«, és hová csurog majdan a korrupciós 20-25 százalék néhány milliárd forintja.

Az már viszont húsba vágó kérdés, hogy az 1058 ágyasra tervezett intézményben honnan kerül elegendő orvos, nővér, amikor drámaivá vált a szakszemélyzet hiánya az országban. Hacsak nem sikerül átcsábítani Dr. Csontot, vagy a Vészhelyzet teljes személyzetét a Kórházba a város szélén.

Orbán persze valószínűleg az egészségügy lerombolásának egyre nehezebben magyarázható tényét szerette volna elpalástolni a szuperkórház ötletével.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. július 16. 09:57
Ez nem csak egy ötlet, meg fog épülni. Ép most vették meg a telket.
belga
2017. július 16. 08:49
A feItett kérdés jogos. KüIönösen az eü-i szakdoIgozók esetében- megIévő eIIátóheIyeken is hiány van nővérbőI, adminisztrátorbóI, betegszáIIítóbóI. Így aztán a minőség is a béka feneke aIatt van- nagyjábóI bárkit feIvesznek, annyira kevesen vannak. A megfeIeIő szakmai tudássaI rendeIkezők Iassan kiöregszenek, a fiataIok pedig eImennek nyugatra. Így aztán attóI függetInüI, hogy Népszava vagy sem, ha beIegondoItok nyiIvánvaIó: az új kórház szeméIyzete a már megIévőkbőI fog feItöItődni. A kritikusok viszont azon túI, hogy jogos kritikát fogaImaznak meg jó Ienne ha konstruktív, megvaIósítható javasIatokkaI is eIőáIInának. Mert ez így nem több, mint káráIás -amit ugye mi is meg tudunk tenni innen a partvonaIróI. Pro- és kontra.
balbako_
2017. július 14. 16:06
Sorra csorbulnak ki az ellenzéki kések. Hol van már az orrvérzésig fújt "nincs is gazdasági fellendülés", "csak a közmunka vesz fel munkaerőt""csak az adósság nő" meg a többi mantra? Most az utolsók egyike a jaj összeomlik az egészségügy van soron. (Amúgy soha még kormány nem költött és költ ennyit ennek a tényleg eléggé rászoruló ágazatra)
dakotasámán
2017. július 14. 13:23
"És akkor mit fogsz írni firkász,ha meg fog épülni?" azt, hogy "de jó, hogy megépült bazmeg." mint az üres stadionok. azok is kellettek, mint sivatagba a teve szar. ha már most is műtéteket kell elhalasztani a nyári szabadságolások miatt, amelyek még meg sem kezdődtek, akkor mitől lenne az új szuper kórházban személyzet ? és vajon attól lesz szuper, hogy közel van egy másik kórházhoz, ahol azt igérték, hogy mire felépül a szuperkórház, akkorra lesz ott ct ? vagy vidékről átcsábítanak orvosokat és ápolókat, lesz személyzet. vidéken pedig dögöljön a paraszt, ha megbetegszik az egészséges környezet ellenére. persze, Murphy törvényei szerint, nagyot lopni csak nagy projektből lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!