Kerítések évada

2017. július 26. 11:00

Egy francia kisváros lakói úgy döntöttek, falat építenek maguknak. Nem csak úgy jó dolgukban, és nem is a levendulást meg a spárgaültetvényt akarják megvédeni, de még csak nem is a rebarbarát. Nem. A migránsokat akarják távol tartani maguktól.

2017. július 26. 11:00
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Egy francia kisváros lakói úgy döntöttek, falat építenek maguknak. Nem csak úgy jó dolgukban, és nem is a levendulást meg a spárgaültetvényt akarják megvédeni, de még csak nem is a rebarbarát. Nem. A migránsokat akarják távol tartani maguktól. Az eset egyszerűen csodálatos. Tudni vágyó ifjak is tanulni fogják, úgy ötven-száz év múlva, ha lesz még ötven-száz év múlva Európa, Franciaország, ha lesz még emberiség.

Szóval az történt, hogy a dél-franciaországi Semeacban egyik napról a másikra 18 méter hosszú és két méter magas fallal választották el önmaguktól a Formule 1 nevű hotelt, ugyanis a kormány közölte, ebben a hotelben fogja elszállásolni a Calais környéki migránsokat. A városka lakói természetesen elmondták a kötelező mantrát arról, hogy nekik alapjában véve semmi bajuk a migránsokkal, de azért na… menjenek máshová.

Mindeközben készült egy könyv, amely nem másról szól, mint a no-go zónákról. No Go Zones – How Sharia Law Is Coming to a ­Neighborhood Near You, vagyis No-go zónák – Hogyan költözik be a saríja törvénykezés a szomszédodba, ez a címe. Egy Raheem Kassam nevű szerző írta. Vagyis arab, tudja, miről beszél. Ezek azok a no-go zónák, amelyek nincsenek is, amelyek emlegetése miatt a BBC kioktatta a magyar külügyminisztert a hazai ellenzék hangos tapsikolása közepette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. július 27. 11:53
No már a franciák is rászisták?
gudmen
2017. július 27. 00:57
nyomorult vagy Zsóti...
BőröndÖdön
2017. július 26. 15:25
Zsoca színes kerítésekről álmodik...
fogas paduc
2017. július 26. 14:58
Egy fontos gondolatot kiemelnék az eredeti cikkből: " (U. i.: Egy árulóvá lett gazember hirdetőoszlopain nagy bölcsesség jelent meg a minap: „A nép nem betiltható, de a kormány leváltható.” Nem így van. Nyugaton éppen hatalmas kísérlet zajlik. Most tiltják be a népet, és le is cserélik. S minden kormányt, kormányfőt, amely ezt ellenzi, be akarnak tiltani. Ráadásul ezt nevezik demokráciának. Szomorú. Beteg.)"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!