A menekültek világnapja margójára

2017. június 21. 14:09

Nem ellentmondva a pápa által megfogalmazottaknak, azt hozzá kell tennünk: a mindenki számára legideálisabb helyzetben mifelénk már nem lenne szabad menekültekkel találkozni.

2017. június 21. 14:09
Vágvölgyi Gergely
777

„Magyarországon az egyik központi politikai kérdéssé vált a migrációs krízis, annak számos aspektusával (lásd: arról sincs konszenzus, hogy a »menekültek«, vagy a »migránsok« kifejezést használjuk), megannyi vitát generálva elméleti és gyakorlati megközelítésekkel kapcsolatosan. A probléma kampányok témájává vált, a hagyományosan megosztott magyar társadalom pedig »idegengyűlölők« és »migránssimogatók« csoportjaira szakadt – mintha nem lett volna elég nehézkes egyébként is a társadalmi párbeszéd.

(...)

Ferenc pápa a világnapon az alábbi bejegyzést tette közzé a Twitteren:

»A menekültekkel való személyes találkozás elűzi a félelmeket és a torz ideológiákat, és segít növekedni az emberségben.«

Nem ellentmondva a pápa által megfogalmazottaknak, azt hozzá kell tennünk: a mindenki számára legideálisabb helyzetben mifelénk már nem lenne szabad menekültekkel találkozni. És ez nem embertársak megvetését jelenti, hanem éppen azt, ami egyébként az egyház társadalmi tanításának is sarokköve:

a segítséget kell a szükség helyére vinni.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2017. június 22. 07:26
A menekultekkel valo szemelyes talalkozas tobb esetben eppen hogy felelemkelto, nem kevesszer halalos. Viszolygast eppen az a torz ideologia valt ki, melynek neveben gyilkolasznak. Nem tudom, a papahoz a rossz hirek nem jutnak el? Ha az europaiakkal baja van, arrol beszeljen, de ne trukkozzon itt mar o is! Akik idaig eljutnak, sok esetben nem is a legszegenyebbek, de akik otthon maradnak, azokon ki segit majd? Ertuk nem sajog a papa szive? Farizeus-e a papa?
galahad
2017. június 21. 23:50
"A menekültekkel való személyes találkozás elűzi a félelmeket és a torz ideológiákat, és segít növekedni az emberségben." A ficki-fickiről nem is beszélve.
lantose70
2017. június 21. 14:53
Oldák meg maguk, mi közöm hozzá, hogy mi van a mohamedánokkal, mi keresztények vagyunk, nem a mi dolgunk. Európát meg kell védeni, a kereszténység fennmaradásához aknazár, szögesdrót és a határra állított géppuskák kellenek. Ezek nélkül nem győzhet a keresztény szeretet és caritas, mert a tudatfoglaló mohamedánok elözönlenek minket!
Einar
2017. június 21. 14:53
"Ferenc pápa a világnapon az alábbi bejegyzést tette közzé a Twitteren:" Már a hír felvezetése is blaszfémia. Ez a pápa egy rossz vicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!