Most sem tettem popsitörlő nyilatkozatot

2017. június 29. 15:51

Nem képviselném a budapestieket? Ki más küszködik sokszor szinte egyedül a 3-as metróért? Ki szokott még megnyikkanni a kormányoldalról? Mint hallotta, most sem tettem popsitörlő nyilatkozatot. Interjú.

2017. június 29. 15:51
Tarlós István
Tarlós István
168 Óra

A 3-as metró felújítására a város tartalékainak mozgósításával összesen 167 milliárd forint jut. A Puskás stadion építésének költségei viszont 200 milliárd körül járnak. A 3-as metróról tudjuk, hogy az ország legforgalmasabb vasútvonala, amelyen naponta félmillió ember jár, akik számarányuknál sokkal jelentősebb adófizetők. A magyar fociról pedig azt tudjuk, hogy még Andorrától is sikerült kikapnunk. Ön szerint miféle prioritásokat, milyen értékrendet tükröz, hogy stadionra több jut, mint metróra?

Szerkesztő úr! Erről azt gondolom, hogy egyeseknek komoly élvezetet jelenthet, hogy megpróbálják a miniszterelnököt és a főpolgármestert összeugrasztani. Nem fog sikerülni. Őszinte válaszomat hadd kezdjem ott, hogy én még láttam erős magyar futballt, látom azt is, hogy mi van ma. Arról aztán nem is kívánom elmondani a véleményemet. Másodszor: hadd kérdezzek vissza. A stadionépítés talán az én kompetenciám? Az a tiszteletteljes javaslatom, hogy tessék szíves lenni ezt attól megkérdezni, aki a döntéseket a stadionok ügyében meghozza. Az illető biztos nem én vagyok.

Az összeugrasztás szándékáról annyit: én egy árva szót sem szóltam a miniszterelnökről.

Dehogynem: közvetve, de félreérthetetlenül. Vele egyébként a labdarúgásról is szoktunk vitatkozni, mert arról sem mindenben azonos a véleményünk. Tudható, hogy Kövér Lászlón kívül én vagyok az, aki egyes kérdésekben szokott a miniszterelnöktől eltérő álláspontot megfogalmazni, de ennél tovább én nem mennék. Az én dolgom a főváros. Ott igyekszem a munkámat végezni – ha hagyják –, ami nem mindig könnyű. De nem vagyok hajlandó a kormányt sportból is csak azért orron fricskázni, hogy az ellenzék ettől boldog legyen. Ez a helyzet.

Fricska vagy sem, önt mi, budapestiek választottuk meg. Azért, hogy a mi érdekeinket képviselje. Tehát nekünk tartozik felelősséggel. És azért került az első öt közé az országos népszerűségi listákon, mert sokan úgy gondolják, hogy igenis képes erre a képviseletre. Például a 3-as metró esetében is.

Nem képviselném a budapestieket? Ki más küszködik sokszor szinte egyedül a 3-as metróért? Ki szokott még megnyikkanni a kormányoldalról? Mint hallotta, most sem tettem popsitörlő nyilatkozatot. Viszont okkal, ok nélkül nem fogok politikai feszültséget kelteni saját politikai közösségemben. Megmondom: a miniszterelnökkel sem mindenben értek egyet, de van közöttünk egy politikai szövetség. Én a grundetikán nevelkedtem. Ő mindig kiállt az én jelölésem mellett, és én nem úgy szocializálódtam, hogy egy ilyen embert bármikor hátba támadjak. Akkor sem, ha épp nem értünk egyet. Azt nem tudhatják a nagyszá­­júak, mit mondok négyszemközt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2017. július 12. 08:10
Bírom Tarlóst (és nem csak az ilyen megnyilvánulásai miatt). Kevés politikus tudja ilyen hideg fejjel, humorral és illedelmesen a bús pitsába elhajtani a kötekedőket.
BőröndÖdön
2017. július 07. 16:18
Pista bá valahogy mindig alulmmarad a küzdelmekben...
n0ri68
2017. június 29. 21:46
Tarlós akkor a legborzasztóbb, amikor szellemes próbál lenni.
Penetrator
2017. június 29. 21:09
Demszky legalább tudott új metrókat venni állami segítség nélkül és sikerült felújítani egy vonalat (a 2-est). Biztos azt is túlárazottan vették, de abban legalább jó utazni, nem úgy mint ezekben az orosz kemencékben. Tarlósnak néha utaznia kéne rajta csúcsidőben, akkor talán nem lenne ennyire elájulva magától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!