Izsák polgármestere azonnal mondjon le!

2017. június 20. 14:20

Kíváncsian várom a poltpéteri ügyészség munkájának eredményét, és a Fidesz döntését a leleplezett, csaló politikusuk kapcsán. De Mondok József, Izsák polgármestere ne várja ezt meg, azonnal mondjon le a polgármesteri mandátumáról és minden egyéb közfunkciójáról!

2017. június 20. 14:20
Berkecz Balázs
Együtt

„Feljelentésemre ma is nyomoznak az izsáki vadászházzal kapcsolatos visszaélések ügyében, de a Miniszterelnökség már kimondta, hogy csalás történt. Mondok József, Izsák fideszes polgármestere azonnal mondjon le! 

Még februárban tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás büntette miatt, ugyanis a törvény szerint költségvetési csalást követ el az, aki költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel, és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz. Az ügyben ma is folyik a nyomozás.

Mindeközben a Miniszterelnökség vizsgálata is megállapította, hogy a fideszes izsáki polgármesterék a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

A vadászházzal történt esetben több tízmillió forintos uniós támogatást úgy ítéltek meg egy cégnek, hogy annak tulajdonosa, aki egyben a helyi polgármester is, benne volt a bírálóbizottságban, és a támogatást még a Miniszterelnökség szerint is céltól eltérően használták fel.

Ennek tükrében kíváncsian várom a poltpéteri ügyészség munkájának eredményét, és a Fidesz döntését a leleplezett, csaló politikusuk kapcsán. De Mondok József, Izsák polgármestere ne várja ezt meg, azonnal mondjon le a polgármesteri mandátumáról és minden egyéb közfunkciójáról! Az Orbán-rezsim bukását követően vissza kell venni azokat a vagyonokat, melyeket az orbáni érdekkör jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett.

Az Együtt szerint Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, és megvalósítjuk az igazságtétel és demokratizálás programját. Erre tett javaslatot már 2016-ban az Együtt.

Berkecz Balázs
az Együtt alelnöke”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. június 20. 22:51
Az megvan, hogy ez a tolvaj suttyo fideszes is ugyanugy menekult a sajtonelol, mint balog vagy rogan, vagy barmelyik seggarcu majom?
Pelikánkutyája
2017. június 20. 21:26
1./ Teljességgel osztom alelnök úr felháborodását és tettvágyát a csaló politikusok és primitív holdudvaruk mocskos "ügyei" kapcsán 2./ Van viszont egy kicsi gond az időbeli elhatárolásával: "Az Orbán-rezsim bukását követően vissza kell venni azokat a vagyonokat, melyeket az orbáni érdekkör jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett." Miért csak azokat? ÉS AMELY VISSZAÉLÉSEKET - vadászháztól akár metró méretig - 2010. ELŐTT ELKÖVETTEK???? Pedig ezekben pl. Ön mint 2010- ig a 3 megyére kiterjedő Dél Dunántúli Fejlesztési Régió igazgatója, majd nyilván nem érdemtelenül Bajnai Gordon felfedezettje sokat tudna segíteni. Kílóg a lóláb. Kár.
BőröndÖdön
2017. június 20. 19:24
Hol van ilyenkor az a tetves ügyészség??
zakar zoltán béla
2017. június 20. 17:22
Brizsitt Bardó eccer aszonta: Ha róka tikot lop, akkor se nyúzzuk meg, s pláne ne do A természet lágy öle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!