Egy józan cionista

2017. május 22. 11:48

Antiszemita-e az, aki Soros György ilyen vagy olyan tevékenységét kritizálni merészeli?

2017. május 22. 11:48
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Korántsem akadémikus a kérdés, hiszen e megbélyegző jelzőt jó páran – itthon és Brüsszelben egyaránt – előszeretettel sütik rá Soros kritikusaira. Nyílt vagy bujtatott antiszemitizmust tulajdonítanak nekik, legyen szó akár a CEU, akár a civil szervezetek támogatásának ügyéről, vagy éppen Sorosnak a nyílt társadalom jegyében kialakított migrációs filozófiájáról.

Mindegyik témáról lehet és kellene is (ez eddigieknél kissé színvonalasabban) vitatkozni, de az nem »érvelés«, hogy aki Sorostól eltérően – hogy ne mondjam »másként« – gondolkodik a fentiekről, az nyílt vagy látens antiszemita. 

Ugyan mitől és miért volna az?!

Fennakadt e sommás minősítésen Izrael budapesti nagykövete is, a Heti Válasznak adott minapi interjújából legalábbis ez olvasható ki. Yossi Amrani úr, jó diplomatához illően, eltekintett Frans Timmermans EU-biztos a magyar kormányt antiszemitának minősítő véleményének kommentálásától, de azt félreérthetetlenül kijelentette, hogy »… nem minden kritika antiszemitizmus. Nem védeném meg Soros Györgyöt csak azért, mert zsidó. Senki sem bírálhatatlan, csak mert zsidó.«

S miközben Soros kritikája apropóján óvatosabb fogalmazást ajánlott a magyar politikusoknak, nehogy a kritika »érzékenységeket sértő eleggyé« álljon össze, nyomatékosan hangsúlyozta, hogy »a magyar kormány persze nem antiszemita.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. május 23. 07:37
Soros György utált ember Izraelben is. Soros nem Izrael érdekeit képviseli, hanem az amerikai hatalmi érdekeket, ami nem mindig esik egybe Izrael érdekeivel. Soros az USA "demokrácia exportjának" hű szolgája. Kitalált egy koncepciót USA hatalmi törekvéseinek érvényesítésére, ez pedig a "Nyílt Társadalom" hangzatos eszméje, ami működik, és nagyon jó eszköz politikailag erős rendszereket szétzilálni, majd háborús tűzfészkeket kialakítani. Mert ne legyen kétségünk, Soros célja minden más térség destabilizálása, ami USA-n kívül van. De ahogy elnézem, Soros már otthon is tüsténkedik, ami nagyon rossz Amerikának is.
Box Hill
2017. május 22. 21:23
Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője. (Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.) Miről beszélünk egyáltalán?
dr Angyalföldy
2017. május 22. 16:07
Herzl és a legtöbb cionista nagyon is józan volt. Antiszemitázzák is őket az ámokfutó zelóták.
balbako_
2017. május 22. 15:41
Galló Béla megmaradt politológusnak azok írmagjaként. A többi már mind beállt valamilyen párt mellé ő az egyetlen aki távolságot tart minden párttól. Becsületére legyen mondva! Így amit mond érdemes elolvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!