Az Oroszországhoz való közeledés áldozata lett a Fidesz antikommunizmusa

2017. április 24. 08:03

A gyalázat az, hogy a Szovjet megszállási emlékmű még mindig ott van a Szabadság téren, a gyalázat továbbá az, hogy a Fidesz, azért hogy megfeleljen a volt KGB ügynök Putyinnak, szembeköpi antikommunista múltját.

2017. április 24. 08:03
Ungár Péter
Ungár Péter
LMP

„Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tegnapi napon a szabadságtéri szovjet megszállási emlékművet »áldozatokra emlékező emlékműnek« nevezte majd a következőt mondta: »semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg festékkel, ne gyalázza meg«. Mondta ezt válaszként arra, hogy a Fideszes képviselőkhöz is kötődő Magomed Gasszijev megfenyegetett egy magyar állampolgárt, mert ő tiltakozott a Magyarország szuverenitását veszélyeztető orosz befolyás ellen. 

Az LMP szerint a gyalázat nem a magyar állampolgár politikai véleménynyilvánítása volt, a gyalázat az, hogy a Szovjet megszállási emlékmű még mindig ott van a Szabadság téren, a gyalázat továbbá az, hogy a Fidesz, azért hogy megfeleljen a volt KGB ügynök Putyinnak, szembeköpi antikommunista múltját.

Magyarországot 1945-ben a Szovjetunió megszállta,  azok a katonák, akiket Hidvéghi áldozatnak nevezett, többszázezer magyar nőt erőszakoltak meg és egy fél évszázadon át tartó emberellenes diktatúrát hoztak be. A Fidesz régen ezt így gondolta, de a Roszatom pénze és a politikai számítás miatt elárulta alapító elveit.”

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
napvilág
2017. április 25. 15:36
Az az obeliszk ott tényleg vérciki, el kell onnan tűnnie. Tüntesse el onnan a kormány, aztán basta, nincs min kakecolnia az ungárpétereknek.
2017. április 25. 10:28
Az egykor olyan jó reményekkel indult LMP Ungár Péter áldozata lett. Őszintén mondom: kár az LMP-ért! Ennél jóval többre lett volna hivatott!
bandos
2017. április 25. 08:51
Ez az emlékmű egy szörnyű történelmi eseménynek állít emléket. Hazánk sokszínűsége folytán valakinek ez valóban a felszabadulást jelentette, egyeseket a biztos haláltól mentett meg. Másoknak a szovjet hadsereg okozta a legnagyobb szenvedést és pusztulást. Ezek tények, ezt néha el lehetne mondani. Az is tény, hogy egy konzervatív, jobboldali beállítottságú ember nem igazán rajong a hős, szovjet katonákért állított emlékművekért. Tehát, hogy "hülyegyerek" az, aki leönti (az, de nem azért, mert ezt leöntötte!), meg hogy "semmiképp ne gyalázzuk meg ezt a szép emlékművet", szóval ezt hallani nekünk bántó. Kapjad be, Hídvégi.
Graf
2017. április 25. 08:50
Tisztázzunk valamit, túlélő hittársaid /zsidók/miatt vannak még szovjet emlékművek. Sőt még február 13 és április 4 is a Ti ünnepeltek maradt. Ha ez még kevés akkor nektek zsidóknak köszönhetően áll még az emlékmű a Gellért-hegyen - igaz szovjet katonák nélkül - de a nőalak megmaradt mely a feje felett tartja a pálmaágat KELET ! felé fordulva üdvözli a " felszabadítókat " . Zsidó tiltakozás nem engedte lebontani ezt a szimbólumot és a Szabadságtéri emlélművet . Addig amíg nem ismered ennek történetét addig kussolj vagy kérdezd meg a " Mazsihiszt" . Shalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!