Soros-egyetem, Orbán-akadémia

2017. április 01. 13:39

Az Orbán-akadémia bizonyára olyan lett, amilyennek Orbán Viktor megálmodta. A Soros-egyetem bizonyára olyan lett, amilyennek Soros György megálmodta

2017. április 01. 13:39
Török Gábor
Facebook

„Nem a kormánypárti döntéshozóknak írom ezt, tudják ők jól, ahogy azt is, hogy milyen hasznot remélnek attól, amivel most éppen a nyilvánosság elé léptek. Inkább azoknak szánom, akik nem értik, hogy mások miért nem értik, amiről ők meg vannak győződve.

Orbán Viktor alapított egy akadémiát (Puskás). Soros György alapított egy egyetemet (CEU). Az Orbán-akadémia bizonyára olyan lett, amilyennek Orbán Viktor megálmodta. A Soros-egyetem bizonyára olyan lett, amilyennek Soros György megálmodta. Akik az Orbán-akadémián tanárként vagy edzőként dolgoznak, ott edzenek vagy oda küldik a gyereküket tanulni és fejlődni, feltehetően nem azért teszik, mert az orbánizmusban hisznek. De miért lenne ez másként a Soros-egyetemen?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. április 02. 21:47
Sorosról nekem eddig sem volt jó véleményem, sem akkor, amikor a taposóaknákból gazdagodott, sem akkor, amikor álfilantróp módon a felszedésükre alapítványokat hozott létre. Soros midig is egy gátlástalan, és féktelen gazember volt, és ebben nincs semmi újdonság. A CEU ügye teljesen más, csak a fútószalagon gyártott ellenségképek egyik darabkája, a megfelelő belpolitikai manipulációs szándékokkal. Ez az egyetem most is pontosan olyan, mint alapítása óta bármikor, sem nem jobb, sem nem rosszabb. Inkább azon kellene eltűnődni, hogy a hatalom számára miért éppen most vált elviselhetetlenné! Arra pedig fogadásom van, hogy a CEU-val kapcsolatban semminemű érdemleges változás nem fog bekövetkezni. Szép lassan el fog csitulni a körülötte lévő felhajtás.
catalina9
2017. április 02. 11:56
Török elvtárs hasbarázik! Figyelem látványlibsi elvtársak!! Az érvényes törvény!!!! 76. § (1)333 Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat oklevelet adó képzési tevékenységet, ha a származási országában államilag elismert FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYNEK minősül és az általa Magyarország területén folytatni kívánt képzés és az arra tekintettel kiállított oklevél államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó képzésnek (oklevélnek) felel meg és a működését az oktatási hivatal engedélyezte. ...." Itt a látványlibsik, úgy hamisítanak, hogy az elismerésre helyezik a hangsúlyt, holott a lényeg a származási országban, mondjuk Amerikában létező felsőoktatási intzémény, amit mellesleg az ottani állam elismer, de az elismerés nem helyettesíti az intézmény létét. De mint Ignatyev elvtárs és a többi látványlibsi makogásából kiderül, itt valami hibádzik mégpedig az ÉRVÉNYES törvény szerint is: nézzük Ignatyev elvtársat: "A CEU egy közös amerikai-magyar egyetem, ahol 117 országból tanulnak diákok. Ez egy teljesen független AKADÉMIAI intézmény, amelyet minden amerikai és magyar hatóság akkreditált és elfogadott." nos hát igen ravasz Ignatyev elvtárs, de most ide nem "akadémiai " kellene, hanem a származási országban működő "felsőoktatási" intézmény. tovább a lenini úton: "Nincs más otthonunk, csak Budapest. " mi a szösz hát mi van az amerikai oktatási intézménnyel? netántán nincs ilyen? no jöjjön akkor a "magyar" elvtárs: "Enyedi Zsolt, az egyetem magyar ügyekért felelős rektorhelyettese azt mondta, hogy... Másrészt megköveteli, hogy a külföldi egyetemnek oktatási tevékenysége legyen az anyaországában. A CEU Enyedi szerint NEM!!! így lett kialakítva, és rengeteg ilyen egyetem létezik. Ez egy bevett forma. /Enyedi elvtársunk elfelejti, hogy itt nem bevett formáknak kell megfelelni, hanem a törvényeknek, hiszen jogállam van akkor is, amikor az Soros elvtárs érdekeivel éppen nincs harmóniában. Most érdekes módon a látványlibsik sem ordítanak a jogállamért/ Enyedi elvtárs már nem hasbarázhat úgy mint Ignatyev elvtárs, ő elismeri, hogy „Másrészt megköveteli, hogy a külföldi egyetemnek oktatási tevékenysége legyen az anyaországában..” Oktatási tevékenység, no ez az, ami NINCS. tovább: "Miért lenne attól jobb a magyar felsőoktatás, ha nekünk New Yorkban is van campusunk. " Itt egyébként Enyedi elvtárs már egészen gyermeteg trükkökkel próbálkozik, keveri a feltételes módot a kijelentő móddal. Nem a pcgagyi nyelvtan szerint ez így lenne/van helyes: "Miért lenne attól jobb a magyar felsőoktatás, ha nekünk New Yorkban is LENNE campusunk. " na de ez esetben ki kellene mondani, hogy NINCS, ezt pedig lehetetlen, hiszen ez olyan igazság, amitől erősen ódzkodnak a látványlibsik. Gudfrend elvtárs is zavarba jött a konkrétumoktól, pedig nagyjából ugyanazok a "befolyásos magyarok" támogatták, mint akik most Soros elvtárs keltetőgépét, a CEU-t
Korn
2017. április 01. 21:09
orbán, ceu
Harangláb
2017. április 01. 20:26
A Jobbik meg olyan lett, amilyennek te megálmodtad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!