Részegen ki visz majd haza?

2017. április 04. 09:20

CEU-hisztéria (pro és kontra), Soros György, Simicska Lajos és Simicska Ádám. Ez így mind egyszerre ömlik a hírekbe, és így bele a fejünkbe.

2017. április 04. 09:20
Nótin Tamás
Alfahír

„CEU-hisztéria (pro és kontra), Soros György, Simicska Lajos és Simicska Ádám. Ez így mind egyszerre ömlik a hírekbe, és így bele a fejünkbe. Eszembe jutott, amit még apám mondott nekem tizenévesen, mikor házibuliba készültem. »Csak arra figyelj, hogy ne keverd a piát, fiam«. Nem mindig sikerült rá hallgatni, aminek meg is voltak a borzalmasan másnapos következményei. Valahogy így vagyok kis országunk napi tophíreivel is. Mintha minden egyes nap leöntenének a torkomon egy vödör kevertet, majd állandóan szétszakadna tőle a fejem és öklendeznem kéne.

Így lesz, így lett ebből az országból egy sarki késdobáló, amelyhez természetesen a legprosztóbb kocsmai hangulat dukál: részeg őrjöngés, vagdalkozás, fenyegetőzés és szurkálás. Bebasztunk, állapítható meg tisztességes, alpári módon. És hát mit csinál a részeg ember? Itt van ez a CEU-ügy. Ha kimennék az utcára egy riportot forgatni, akkor tíz emberből kilenc azt sem tudná, hogy mi az a CEU. Mióta van, miért van itt, kik tanítanak rajta, mit tanítanak rajta? A kocsmai verekedéshez azonban nem is kell több, csak néhány feles, célzóvíz a felkorbácsolt indulatokhoz. Aztán lehet menni ezrével óbégatni, rázni az öklöket, hogy akkor itt és most a »demokrácia került veszélybe«, mert azt a CEU-t, vagy mit be akarják zárni, és egyébként is, Orbán Viktor egy diktátor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2017. április 05. 14:32
Majdnem kiegyensúlyozott, távolságtartónak tűnhető eszmefuttatás. De ugyanő írása http://alfahir.hu/2017/04/01/valodi_nemzeti_konzultacio_jobbik_jakab_peter_korrupcio_orban_viktor_meszaros_lorinc is.
Morgen
2017. április 04. 14:35
Simicska Ádika meg közli, hogy "kibelezünk".
malakka
2017. április 04. 10:55
"Ha valaki sokat iszik, elképzelhető, hogy elhatalmasodik rajta a paranoia és mindenhol baljós árnyakat lát. Például Soros Györgyöt, a Magyarországot árnyékként beborító, hüllőszemű Sith Nagyurat. Darth Soros az ördög, az országot sújtó sötét erők kiindulópontja" Sőt, akár még a gyermekeit alávaló módon fotózó paparazzik baljós árnyait is láthatja, hogy aztán vagy titkosszolgálati módszerekről hadováljon, vagy faszlevágást ígérjen. Azért kocsmai stílusról, TE GECI felkiáltással kezdődő értelmetlen hirigekről pont a prolietető Alfahírnek kellene a legjobban kussolnia.
Mutimi
2017. április 04. 10:50
Nem kötelező kocsmába menni, nem kötelező berúgni, nem kötelező mindent elolvasni, amit elénk tesznek. Az újságírók szeretik túlértékelni a munkájukat. Mások is, csak szakmájukból kifolyólag a többiek nem reklámozzák. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!