Világos üzenetet küldtünk Orbán miniszterelnöknek

2017. április 29. 13:26

Az Európa elleni folyamatos támadások, amiket a Fidesz évek óta csinált, eljutottak egy olyan szintre, amit nem tolerálhatunk.

2017. április 29. 13:26
Joseph Daul
Európai Néppárt

„Orbán Viktor magyar miniszterelnököt beidézték az Európai Néppárt elnöksége elé ma reggel, hogy elmagyarázza a legutóbbi fejleményeket a magyar felsőoktatási törvénnyel és az »Állítsuk meg Brüsszelt« nemzeti konzultációval kapcsolatban. A találkozót követően Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a következőket közölte:

Az Európai Néppárt mindig a párbeszédet választotta,mint a legjobb kommunikációs módszert a tagjaival, hogy megoldják a nézeteltéréseket. Az elmúlt hetekben az EPP nyíltan kommunikált a Fidesz vezetőségével, de a Bizottsággal is együttműködött, hogy az EU tagállamai az uniós szerződéseket betartsák. A Bizottság értékelése és a Néppártnak a magyar civil és tudomány élet képviselőivel folytatott eszmecseréi után arra jutottunk: a párbeszéd önmagában nem elegendő.

Az Orbán miniszterelnökkel ma reggel folytatott nyitott és őszinte beszélgetés után az Európai Néppárt arra kérte a Fideszt és a magyar hatóságokat, hogy minden szükséges lépést tegyenek meg a Bizottság kéréseinek teljesítésére.

Orbán miniszterelnök biztosította az Európai Néppártot, hogy Magyarország ennek megfelelően fog cselekedni.

Az Európai Néppárt elnöksége világos üzenetet küldött Orbán miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek, hogy nem fogjuk elfogadni az alapvető szabadságjogok korlátozását vagy a jog uralmának figyelmen kívül hagyását. Ebbe beletartozik a tudományos szabadság és az egyetemek autonómiája. Az Európai Néppárt azt akarja, hogy a CEU tovább működjön, a határidőket függesszék fel, és az Egyesült Államokkal való párbeszédet megkezdjék.

Az Európai Néppárt hisz abban, hogy a civil szervezetek minden egészséges demokrácia integráns részei, hogy a civil társadalmat képviselik, és hogy tiszteletben kell tartani őket.

Az Európai Néppárt azt is világossá tette a magyar partnereink számára, hogy az »Állítsuk meg Brüsszelt« konzultáció otromba EU-ellenes retorikája elfogadhatatlan. Az Európa elleni folyamatos támadások, amiket a Fidesz évek óta csinált, eljutottak egy olyan szintre, amit nem tolerálhatunk. Ez a konzultáció mélységesen félrevezető. Az Európai Uniót az Európai Néppárt távlatos gondolkodású képviselői alapították, és mélyen Európa-párti a meggyőzédsünk.

Nem kell Orbán Viktort emlékeztetnünk arra, hogy a brüsszeli döntések kollektíven hozzák meg az európai kormányzatok – beleértve az ő magyar kormányát is –, valamint az Európai Parlament, amibe a magyar emberek képviselői is beletartoznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2017. május 02. 09:50
Mivel jogilag nem tudnak fogást találni, ezért van a töltelék szöveg, a semmitmondó bla-bla ! A CEU is ezért kezdett el sivalkodni, mert a jogi képlet tiszta ! !
Héja
2017. április 30. 18:23
A képlet világos. Daul világos üzenetet küldött a libero képviselőknek, Orbán meg a néppártiaknak és a saját választóinak. A frakcióból kizárás, de még a felfüggesztés is elmaradt. Taps, meghajlás, újabb taps, függöny. Az EU parlament erősen foghíjas strasbourgi nézőterét a hölgyek-urak csöndben elhagyták. A médiahiénák ezúttal sem a műsorra, hanem Orbán sajtóértekezletére gyülekeztek. Ennyi.
Morgen
2017. április 30. 17:55
Most akkor ez győzelem a magyar árulóknak? A fenét!
kohazi
2017. április 30. 12:17
Orbán Viktor reál politikus,a gyarmattartóknak próbál ellen állni.Hosszú távon a csatát biztos elvesztjük,az árulók serege van közöttünk ."S lettél magzatod miatt magzatod hamvvedre!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik