Pánikreakció

2017. április 05. 07:36

Szemerkényi gyors és váratlan menesztése a kormány pánikreakciója az általa kreált krízisre.

2017. április 05. 07:36

„Most is úgy tűnik, hogy a CEU elleni támadás mögött legalább az egyik ok az olyannyira áhított washingtoni meghívás kierőszakolása volt. Erre utal az a jogi és diplomáciai értelemben egyaránt képtelen követelés, hogy a magyar kormány az amerikai szövetségi kormánnyal jusson megállapodásra az egyetem ügyében. Miért, ha netán mégis így történne, akkor nem »törvénysértő« az intézmény működése? Akkor nem egy »hadsereg tiszti iskolája«?

A gyors és határozott amerikai reakció - amelyet a Népszava értesülése szerint a Fehér Ház is jóváhagyott - arra utal, hogy Orbánék elszámolták magukat. Azt hitték, hogy a Trump-adminisztráció örül majd a Soros György liberális intézményrendszere elleni látványos támadásnak. Kiderült, hogy nem, sőt. Az is kiderült, hogy a Szijjártó Péter vezette külügyi tárca ismét, sokadszor is képtelennek bizonyult egy döntés előkészítésére, illetve a várható következmények kipuhatolására. Lehet szidni a »túl puha« Szemerkényit, nyeglén és faragatlanul »nőügynek« titulálni a leváltását, ahogyan a miniszterelnök tette, ám az biztos, hogy az utódnak kiszemelt Szabó László sem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Szemerkényi gyors és váratlan menesztése a kormány pánikreakciója az általa kreált krízisre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mzpx
2017. április 05. 13:19
Sarka Katát amerikai nagykövetnek! Vele új szintre emelkednének a magyar amerikai kapcsolatok.
Korrupt Kornél
2017. április 05. 12:54
Pánik? Egy nagykövetnek és minden hivatalnak a mindenkori kormány álláspontját kell képviselni. A jelekszerint most nem ez történik Szederkényinél. Irány haza.
Megtalálta
2017. április 05. 10:47
Meg a nagy túrót. Szemerkényi távozása Trump megválasztása óta a levegőben van, csak ürügy kellett hozzá.
zakar zoltán béla
2017. április 05. 10:35
Ceausescun kívül más témája nincsen a Mandinernek?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!