Emmanuel Macron, a francia politika „okos lánya”

2017. április 24. 14:10

Legyen a békítő, modern változás előfutára, vagy a francia elnökválasztások legnagyobb átverése, Emmanuel Macron nagy népszerűsége ellenére sem dőlhet hátra.

2017. április 24. 14:10
Gát Ákos Bence
Vitapolitika

„Az En Marche vezetőjének ellenzői azonban attól tartanak, hogy a melegházasságot és multikulturalizmust támogató, társadalmi értékrendje alapján balliberális, ugyanakkor szociálisan kevéssé érzékeny volt bankárból lett elnökjelölt hatalomra kerülése esetén leginkább François Hollande hezitáló politikája folytatódna egy új, fiatalabb elnök személyében, további súlyos károkat okozva az országnak. A jobboldal bár megkésve, de az utóbbi időben egyre gyakrabban hívja fel a figyelmet arra, hogy »Macron egyenlő Hollande-dal«. A gyanút erősíti, hogy a jelenlegi kormány és a szocialista párt »erős emberei« tömegesen sorolnak ki a hivatalos szocialista jelölt, Benoît Hamon mögül, hogy Emmanuel Macront biztosítsák a támogatásukról. Ráadásul Macron egyértelműen François Hollande-nak köszönheti, hogy országszerte ismertté vált, és az is érdekes, hogy az elnök mindvégig tolerálta Macron látványosan különutas politikáját. Elképzelhető tehát, hogy egy előre kitervelt taktikáról van szó, amely lényege, hogy a már évek óta minden elemző szerint választási bukásra ítélt Szocialista Párt fő emberei és érdekkörei Macronon és az En Marche-on keresztül próbálják átmenteni hatalmukat a következő ciklusra. 

Legyen a békítő, modern változás előfutára, vagy a francia elnökválasztások legnagyobb átverése, Emmanuel Macron nagy népszerűsége ellenére sem dőlhet hátra. A felmérések szerint a fő jelöltek közül az ő szavazótáborában állítják a legtöbben, hogy a választásokig még változhat az elképzelésük. Ami pedig a változást illeti, François Fillonnak és Marine Le Pennek is megvan a maga elképzelése a gazdasági gondok, integrációs nehézségek és terrorizmus sújtotta Franciaország jövőjéről, amelyet a portrésorozat további részeiben mutatunk be…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2017. április 25. 21:06
A franciák megérdemlik Macront..de Európa viszont nem..ez itt a baj..
Rugo
2017. április 24. 17:47
Macron egy melegházasságot támogató bankár tehát evidens, hogy a sok migráns hátterű vadfrancia őt támogatja - nyilván értékelvűség alapján:)
zolizolizoltan
2017. április 24. 15:23
Macron hazudósabb Hollande-nál, minen jel arra vall, hogy ugyanolyan neoliberális politikus, aki orruknál fogva vezeti a franciákat. A programjába beletekintve azt lehet mondani, hogy üveggyöngyöket a nép közé, de a neoliberális gazdaságpolitikán Macron sem fog változtatni. Macronnal elveszik a remény, hogy letérítse valaki a németeket a végtelenül önző gazdaságpolitikájukról. Ha Macron nyer, akkor a következő ciklusban úgy vonul be a köztársasági palotába Le Pen, mint Jean d'Arc, Franciaország reménysége. Ettől már nincs visszaút, egészen biztosan be fog következni. A franciák rosszul döntöttek, hogy Macront vitték be a 2. fordulóba. Nála még Fillon is jobb lett volna.
luga
2017. április 24. 15:20
"Okos lány" Ajvé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!