Jordán Tamás ügye sokkal súlyosabb és ijesztőbb, mint amilyennek látszik

2017. március 07. 08:48

A Fidesz–KDNP már nyíltan szembehelyezkedett a saját választóival, ami talán még riasztóbban diktatórikus gesztus, mint a pályáztatási folyamat kiröhögtetése.

2017. március 07. 08:48
Kovács Bálint
Kovács Bálint
Index

„Most viszont a Fidesz–KDNP már nyíltan szembehelyezkedett a saját választóival, ami talán még riasztóbban diktatórikus gesztus, mint a pályáztatási folyamat kiröhögtetése.

Támogató nyilatkozatot írt alá ugyanis legkevesebb tizennégy szervezet vagy személy Jordán mellett, köztük olyanokkal, mint Törőcsik Mari, az összes Nemzet Színésze, az Örkény Színház, a Magyar Színházi Társaság, vagy az egyébként fideszes vezetésű Székesfehérvár színháza, amelynek vezetőit szintén a helyi narancsos önkormányzat nevezte ki annak idején. A szombathelyi önkormányzat épülete előtt tüntetett Jordánért a helyi színház egy-kétezer nézője, a Facebookon tízezren fejezték ki, hogy Jordánt szeretnék látni továbbra is az igazgatói irodában, és nagyon nem mellesleg Jordán társulata is kiadott egy nyilatkozatot hasonló értelemben, amit úgy írt alá az összes színész, hogy talán nincs még egy olyan ország ezen kívül, amelyben ennyire jellemző lenne még a színészek közt is a széthúzás. (...)

Persze, erre lehet mondani, hogy ezek – mármint a látszatpályázat meg a látszatmegfelelés a látszatigényeknek – csak üres díszletek voltak. És ez igaz is: a demokrácia kiüresített díszletei. És nagyon nagy a baj, ha a kiüresítés után ezek még le is találnak dőlni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2017. március 08. 08:24
Állj !! Hároman jártunk egy osztályba az általánosban. Barátok voltunk ,együtt fociztunk ,gomb fociztunk , Jordán Tamás , Bálint András és én. Jordán Tamás többgyermekes , szép, egészséges katolikus család sarja. Bálint András Görgey tábornok felmenővel is rendelkező elit zsidó családból származik. Jómagam egyszerű , proli családot mondhatok magaménak. Ilyen tiszta,természetes, szoros barátságot mint amilyen a mienk volt - vallási, társadalmi különbségek ellenére - kívánok minden magyar embernek .
atila68
2017. március 08. 08:21
Vihar a stampedliben.
Karbantartó9
2017. március 07. 21:22
Jordán ügye azért ügy, mert ti ügyet csináltok a semmiből. Mert nincs mondanivalótok, mert üresek, semmik vagytok. Gyűlölködők. Hányni kell tőletek!
Mich
2017. március 07. 15:35
Haha... a libsibosli index "aggódik" a Fidesz szavazói nevében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!