A király meztelen?

2017. március 04. 09:31

Az egyes élelmiszerekkel kapcsolatos adócsalás újra virágzik.

2017. március 04. 09:31
Facsinay Kinga
Magyar Nemzet

„Hazánkban a 2004-es uniós csatlakozás után vált gyakorivá, hogy a külföldről behozott termékeket a csalásra szerveződött cégek olcsóbban adták el az itteni kereskedőknek, miközben nem fizették be a forgalmi adót a költségvetésbe. Azóta a helyzet csak rosszabbodott, hiszen jelenleg az Európai Unióban nálunk a legnagyobb, 27 százalékos az áfa, így ez a fajta adócsalás óriási nyereséggel kecsegtet. Ezért már érdemes kockáztatni a lebukást, ráadásul az adóhatóság „csodafegyvere”, az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) sem muzsikál még megfelelően.

Az ekáer elvileg alkalmas az utaztatásos áfacsalás leleplezésére, de a kapkodó és rossz előkészítésnek köszönhetően két év alatt csaknem tízszer változtattak rajta, és még mindig javításra szorul Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint is. Ez különösen pikáns annak fényében, hogy a magyar kormány évek óta azt kommunikálja, hogy az ekáer bevezetése óta lényegében nincs áfacsalás.

De más jelek is arra utalnak, hogy az egyes élelmiszerekkel kapcsolatos adócsalás újra virágzik, és az ekáer nem sokat ér. Épp lapunk tárta fel tavaly egy független szakértői csoport bejelentése alapján, hogy ismét megjelentek a külföldről importált, gyanúsan olcsó étolajok a hazai boltokban. Bizonytalan hátterű cseh, ukrán, szerb és horvát cégek gyártják, illetve forgalmazzák ezeket a sokszor silányabb minőségű termékeket, s bár a kormány szigorú fellépést ígért, néhány hónapja még mindig ellenőrizetlenül és korlátlan mennyiségben dőlt hazánkba a gyanús étolaj.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. március 05. 11:08
3 nagyvállalat kezébe kerül az egész Föld élelmiszer termelése és a CETA(TTIP) aláírása ellenére erről az emberek mit sem tudnak "Aki uralja az élelmiszer-piacot, uralja az embereket; aki kézben tartja az energia-ellátást, kézben tart egész kontinenseket; aki kontrollálja a pénzt, irányítja az egész világot." http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2016/10/fontos-cikk-3-nagyvallalat-kezebe-kerul.html
Enmerkar
2017. március 05. 09:59
A kleptokrácia így működik.
puszika
2017. március 04. 17:11
Leányom! Te szenvedélyes vadász vagy?? Nagy a valószínűsége,mert bakot lőni már nagyon tudsz!!!!!!
states
2017. március 04. 14:38
Megmondom, ki a meztelen. Ti ott a simicskanemzetnél, a királyotokkal az élen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!