Forradalom az ellenzéknél

2017. február 01. 17:04

Sosem gondoltam volna, hogy valaha nagypolitikai jelentőséget fogok tulajdonítani a méltán ismeretlen Demeter Márta (MSZP) bármely akciójának. Aztán...

2017. február 01. 17:04
Bódis András
Heti Válasz

1. Minden közvélemény-kutatás megerősíti, hogy a Fidesz behozhatatlan előnnyel vezet a többi politikai erő előtt – ennek ellenére az Orbán Viktort nem szeretők, belőle kiábrándultak tábora nagyobb, mint a miniszterelnök feltétlen híveié.

2. A baloldalt domináló MSZP-ből és DK-ból senki nem nézi ki, hogy egyesíteni tudná az Orbán-kritikus erőket. Gyurcsányékból azért nem, mert tök egyértelmű, hogy a túlmozgásos pártvezetőnek csak annyi a célja, hogy a 2018-as választás után ő legyen az ellenzéki baloldal elsőszámú alakja, aki majd 2022-ben ráront Orbánra. Azt, hogy az MSZP sem akar kormányváltást, eddig nem tudhattuk biztosan, de ha Demeter Márta mondja, akár igaz is lehet. Az például, hogy Puch Lászlónak hirtelen támadt több százmillió forintja arra, hogy megmentse a Népszavát és környékét, nem szokványos fejlemény.

3. Miközben az MSZP és a DK viszonya a 2018-as választásokhoz – mondjuk így – kérdőjelekkel terhelt, felértékelődhetnek azok az erők, akik mögött nincsenek kérdőjelek. Nem tudom, észrevették-e, de épp közösen gyűjt aláírásokat az országban az LMP, a pártokráciát megjárt Szigetvári Viktort épp háttérbe húzó Együtt, a 223 ezer Facebook-követővel rendelkező Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum Mozgalom. És közben az Eötvös József Csoport nevű konzervatív „bölcsek tanácsából” Chikán Attila és Sólyom László is támogatásáról biztosította a NOlimpia-kezdeményezést. Nem állítom biztosan, hogy az idei év politikai innovációja az LMP–Együtt–Kétfarkú–Momentum–Eötvös-koalíció lesz (kiegészülve mondjuk a Gémesi György körüli független polgármesterek klubjával), de az biztos, hogy ez a társaság – az aláírások mellett – közös élményeket gyűjt, és még célt is talált magának.

(...)

6. Ha a politikai folyamatok valóban ebbe az irányba mutatnak majd, akkor az sincs kizárva, hogy az MSZP-nek és Gyurcsánynak lefő a kávé. Talán ebből érzett meg valamit Demeter Márta.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. február 02. 11:11
micsoda gyermeteg duma..
puszika
2017. február 02. 10:01
Kedves Bódis! Ekkora sületlenségekkel nem dicsekednék! Add vissza diplomádat fiam!! Jobban jársz!!
kispufi
2017. február 01. 20:50
én alkalmi koalícióra lépnék Demeterrel a következő választáson. célom a bejutás.
GV0917
2017. február 01. 19:08
Jöjjetek ezrével állni a sorba, "Tollatokat" sosem érheti csorba! Röppen a Sólyom és száll a Chikány, Új demagógokból sem lesz hiány. Jöjjetek, ligetet védeni, s bújva Budapest le lesz majd új-zöldre fújva.. Festjük az aszfaltot és az eget Sorunkból sok barát kiinteget! Nem térít el majd a narancsos örvény Átlátszó üvegként az új Alaptörvény! Nem látod szövegét ,de érzed őt, A láthatatlanul is létezőt! Az új ligetben sok léggömb lebeg, Csaholva sétál ott sok Kétfarkú eb! Zöld ott az aszfalt és zöldebb a rét Sólyomban látjuk az év emberét. /Na de mi lesz, ha kitör ebzárlat, mert némely ebecske is akkor vész meg, mikor jó módja van...???/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!