Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Tállai, a csula az arcodon

2017. február 03. 07:26

Még egy nyomorult, ócska kifogásokkal teli, perrel fenyegetőző közleményt se adott ki. Szarik az egészre. Szarik ránk. Mert megteheti. Mindent megtehet. A-K-Á-R-M-I-T.

2017. február 03. 07:26
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

Tállai vagyonnyilatkozatából tegnap tudhattuk meg, hogy fizetése mellett szép, kövér mellékes jövedelmekre tesz szert. Az már önmagában érdekes tudományos kérdés, hogy az adóhatóság vezetői, államtitkári, parlamenti képviselői teendői, és havi 4-5 falunap/szalagátvágás/vérnyomásmérő-átadás mellett milyen szuperképesség teszi még lehetővé, hogy bármilyen más munkát elvállaljon. Ráadásul emberünk két cégnek is melózik a főállása mellett. Az egyik adótanácsadást végez, a másik meg a NAV lapját szerkeszti.

Az adózók felügyeletével megbízott legmagasabb szintű állami tisztségviselő tehát 
nem csak egy, a legszorosabban a hatáskörébe tartozó cégnek fusizik, de a saját maga által vezetett intézménynek is. Amikor egy ilyen ordenáré ügy nyilvánosságra kerül, Közép-Ázsia, és Fekete-Afrika jobb napjaiban is azzal járna, hogy másnap a balhéról szóló újságcikkek mellett a lemondási nyilatkozata várná az íróasztalán. (Na jó, Fekete-Afrikában talán egy pisztoly is.)

Nálunk meg semmi. De tényleg, az égvilágon semmi. Még csak amiatt se moroghatunk, hogy egy vállrándítással elintézte - mert még a válla se rándult meg. Még egy nyomorult, ócska kifogásokkal teli, perrel fenyegetőző közleményt se adott ki. Szarik az egészre. Szarik ránk. Mert megteheti. Mindent megtehet. 
A-K-Á-R-M-I-T. És itt most messze nem Tállai szaros havi félmilliós dugipénzéről van szó. Hanem arról a szisztémáról, amelyben ő ilyen rohadtul nyugodt lehet.

Mert ő már érti azt, amit ebben az országban már egyre többen kapisgálnak, de még mindig nem elegen fognak fel. Hogy ennek a rendszernek ez a lényege. 
Nem a kellemetlen velejárója, nem a kisiklása, a hibája, a túlkapása. A veleje. Az értelme, amiért létezik, a célja, amit kitűz maga elé. Hogy 2-300, zsírunkon meghízott, arrogáns szarzsák azt tegye, amit akar. És ennek nem, hogy következménye ne legyen - ezt már megszokhattuk az elmúlt 27 évben. De még egy kínos pillanatuk, egy kellemetlen percük se legyen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. február 03. 21:02
Orbanisztán a birkák hazája.
puszika
2017. február 03. 13:30
Kedves Balogh! Tállai dolgozik mégpedig eredményesen,nem úgy mint te aki a zavarosban halászik,jobbikos módra!!
Mystes
2017. február 03. 12:15
nem, nem tartjuk tállait az adószakma prominensének. egy politikai kinevezettnek tartjuk. ilyenekkel tele van a politika, tudniillik pont ettől politika a politika. hogy politikai szempontjai IS vannak, nemcsak szakmaiak. próbálkoztak a világban már szakmai kormányokkal is, azok azonban mindenhol hamar elbuktak. vajon miért? ellenben a colin bellek, akik legalább annyira nem szakmaiak, mint tállai, politikai szerepet töltenek be. önmagában tehát semmi probléma nincs abban, ha politikai kinevezett van egy állami szervezet élén. mint ahogy a managerek is az egyik vállalat elejéről a másikra ugrálnak. pedig ők aztán tényleg a versenyszférában mozognak. mégsem gondoljuk, hogy bármihez is értenek azok közül, amivel a vállalataik foglalkoznak. a fontos az, hogy jól tudjanak managerelni. ezt a szerepet tállai is valószínűleg jól ellátja.
edvind johnsson
2017. február 03. 11:17
De ki nyomja ezt a sok dislájkot, őrület.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!