Orbán végleg mindent megtagad, amit egykor hitt

2017. január 16. 16:20

Nemigen van manapság szimbolikusabb bemutatása Orbán Viktor és a Fidesz pálfordulásának a ’88-as alapító hagyományokhoz képest, mint ez az új terv, amelyről a Fidesz-politikusok ezekben a napokban beszélnek.

2017. január 16. 16:20
Szelényi Zsuzsanna
HVG
„Ma, közel 30 évvel később, a Fidesz el akarja hallgattatni azokat, akik nem értenek egyet elhibázott központosított kormányzásával és a hatalmi arroganciával, amellyel Magyarországot vezeti. A Fidesz ma szabad embereket és szervezeteket fenyeget szavakkal, jogi eljárásokkal és rendőri felvonulással. A legutóbbi hírek szerint olyan törvény készül Magyarországon, amely külföldi ügynöknek bélyegezne bizonyos, a kormányzat által kiválasztott politizáló civil szervezeteket.

Ismerjük ezt. Vlagyimir Putyin Oroszországában 2012-ben fogadták el az úgynevezett »idegenügynök-törvényt«, amely alapján a külföldi magánszemélyek által támogatott szervezeteknek minden kiadványukon nyilvánosan jelezniük kell, hogy ők »külföldi ügynökök«. Ennek eredményeképp az elmúlt években Oroszországban megsokszorozódtak a társadalmi szervezetek elleni rajtaütésszerű vizsgálatok, rendőrségi eljárások és más államhatalmi akciók. És valóban: azóta megfogyatkoztak a civil szervezetek, például azok is, amelyek 2012-ben hatalmas polgári választási megfigyelő programot szerveztek. Nem csoda, hogy a 2012. évivel szemben a 2016-as őszi oroszországi választáson Putyin pártja hatalmas győzelmet aratott és kétharmados többséget szerzett. Ha a Fidesz benyújt egy ilyen típusú javaslatot a következő hetekben, tudni fogjuk, miről van szó.

Nemigen van manapság szimbolikusabb bemutatása Orbán Viktor és a Fidesz pálfordulásának a ’88-as alapító hagyományokhoz képest, mint ez az új terv, amelyről a Fidesz-politikusok ezekben a napokban beszélnek. Ha ez valóban megtörténik, azzal a Fidesz végleg felmondja a közösséget eredeti önmagával és mindazzal, amit egyszer, valaha Magyarországért képviselt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. január 17. 11:22
Bástyaelvtárs [Hozzászóló kiszűrése] 2017. január 16. 21:52 Egyszerűen ilyen birka a magyar nép, fát lehet hasogatni a hátán ha jogokról és közpénzről van szó." na ja, lásd Alstom ügy!!!
puszika
2017. január 17. 11:21
Asszonyom! Csak egy jó tanács! Kórozs Lajos még az általánosban megbukott matekból/többször is/.Látszik a számain. Kell ez az égés önnek meg a pártjának??
tevevanegypupu
2017. január 17. 10:42
Ami azt illeti maguk Zsuzsikám sokkal inkább és sokkal bizonyíthatóbban..
balbako_
2017. január 17. 07:38
Csakhogy naccsád ama '88-as Fidesz arra sem szerveződött, hogy egy Charta mozgalommal összeboruljon az addig demokratikus ellenzék az állampárttal. Bizony! És aki ezt is szorgalmazta és pénzelte Soros Györgynek hívták! (És nemcsak nálunk, más volt szocialista országokban is ő mentette az állampártok maradékait)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!