„2005-ben, amikor – ahogyan te fogalmazol – a tudatos borászkodás útjára léptél, szinte forrt Tokajban a levegő, hódító útjára indult a furmint, és mindenki a külföldi piacokról beszélt. Most mintha egy kicsit megtorpanni látszana ez a lendület. Te nem így érzed?
A kétezres évek derekán valóban mindenki lendületben volt, aztán jött egy kis megtorpanás, de úgy érzem, hogy ma már újra lobog a tűz, és ez a felívelés egyértelműen a száraz furmintnak köszönhető. Én nagyon hiszek a furmintban. Ha továbbra is csak édes borokban gondolkodnánk, lehúzhatnánk a redőnyt, mert hiába olyan párját ritkítóan jó az aszúnk, ha a világ nem iszik édes bort. A magyar közönség szerencsére kezdi újra felfedezni Hegyalját, és lassacskán a nemzetközi piacon is meg tudjuk vetni a lábunkat.