A hollywoodi elit és a politika

2017. január 18. 15:37

Amennyiben a New York-i és kaliforniai elit továbbra is csak a saját maga által definiált társadalmi csoportokat ismeri el valósnak, akkor ebből a jelenlegi kultúrharcos állóháborúból nehezen lesz számukra kiút.

2017. január 18. 15:37
Szabó László Zoltán
Magyar Idők

„Adva van a kérdés, hogy azok a hollywoodi sztárok, akik az utolsó leheletig küzdöttek Donald Trump ellen – olyannyira, hogy még a hivatalos elektori eredményhirdetés előtt egy nappal is arra buzdították az elektorokat, hogy »lelkiismeretük szerint« szavazzanak –, a következő időszakban miképp cselekszenek. Olyan filmeket forgatnak majd, amelyeknek témája az elnök elrablása és meggyilkolása? Hogy így legalább a filmvásznon bosszút álljanak elillant reményeikért? (...)

A minap a Golden Globe-díj átadásakor Meryl Streep, többszörös Oscar-díjas színésznő élesen támadta Trumpot, és arra szólította fel az amerikaiakat, hogy harcoljanak a demokráciát és a szabadságot támadó nézetek ellen, és ne tűrjék, hogy Amerika parancsuralom alá kerüljön. Nos, az ilyen politikai beszólásoknak is köszönhetően sikerült Donald Trumpnak az elnöki székbe kerülnie. De amennyiben a New York-i és kaliforniai elit továbbra is csak a saját maga által definiált társadalmi csoportokat ismeri el valósnak, akkor ebből a jelenlegi kultúrharcos állóháborúból nehezen lesz számukra kiút.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. január 19. 07:53
De amennyiben a New York-i és kaliforniai elit továbbra is csak a saját maga által definiált társadalmi csoportokat ismeri el valósnak, akkor ebből a jelenlegi kultúrharcos állóháborúból nehezen lesz számukra kiút.” hű de tapintatos megfogalmazás.. nos bontsuk ki a valóság néhány részletét. kezdjük hálivúddal.. "...Szóval a zsidók olyan mértékben uralják Hollywoodot, hogy komoly nehézségem támadt a szórakoztató iparban összeszedni 6 olyan gojt, akik magasabb pozícióban vannak. Amikor felhívtam őket, hogy elbeszélgessünk szinte hihetetlen térnyerésükről a sok zsidó között, öten megszakították a beszélgetést, nyilvánvalóan féltek, hogy a zsidók zokon veszik a megnyilvánulásukat. A hatodik, AMC elnöke Charlie Collierről kiderül, hogy valójában zsidó. Én magam egy büszke zsidó vagyok. Azt akarom, hogy Amerika ismerje meg elért eredményeinket. IGEN, mi irányítjuk Hollywoodot. Nélkülünk csak dél amerikai szappanoperákat láthatnátok egész nap...." New York esetében pedig még ennyi talány sincs ...
ciprióta
2017. január 19. 07:01
egyetlen fejlett civilizáció sem képes hosszabb távon nélkülözni a társadalom elitjét, Amerika pedig méginkább nem , donaldtrumputyinnak napjai meg vannak számlálva, félprimitiv akarnok, adócsalók nem élnek sokáig az ujvilágban.
brabant89
2017. január 18. 19:49
Érdekes írás, fura módon az a legérdekesebb része, amit a Mandiner nem idézett. Viszont a vége, amit a Mandiner is idézett, bár javarészt egyetértek vele, de nem kapcsolódik a cikk egészéhez. Nevezzük narancs faroknak? :))
Rockpapa
2017. január 18. 18:23
Remélem azért még csinálnak néhány western filmet a nyugati,és déli bunkó fehéreknek.Vagy innentől tilos lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!