Álom egy olimpiáról

2017. január 20. 08:12

Nem vagyok olimpiaellenes, a szívem mindig vágyni fog arra, hogy egy magyar olimpia részese lehessek. A korrupció, hazugság, társadalmi egyenlőtlenség és önkényuralmi hatalomgyakorlás ellen viszont minden porcikám tiltakozik.

2017. január 20. 08:12
Pásztory Dóra
WMN

„Én nem vagyok olimpiaellenes, hogyan is lehetnék? Olyan mély érzelmi kötődésem van ehhez az eseményhez, ami sok mindent elhomályosít. Ezért is csatlakoztam 2005-ben a Budapesti Olimpiai Mozgalomhoz. Nagyon akartam hinni benne, nagyon akartam hinni annak a sok tiszteletreméltó, hiteles embernek, akik azt állították, hogy ez valami igazán jó dolog lehet.

Aztán rájöttem, hogy az olimpia eszméjénél és varázsánál, a demokrácia eszméje és a becsület értéke sokkal fontosabb számomra. Szóval nem vagyok olimpiaellenes, a szívem mindig vágyni fog arra, hogy egy magyar olimpia részese lehessek. A korrupció, hazugság, társadalmi egyenlőtlenség és önkényuralmi hatalomgyakorlás ellen viszont minden porcikám tiltakozik.

Honnan tudnám én, egyszeri bölcsész (és kétszeres paralimpiai bajnok) eldönteni, hogy gazdaságilag megéri-e olimpiát rendezni? Az egyik, számomra hiteles szakember ezt állítja, a másik pedig amazt. Az egyik a táblázat egyik oszlopára mutogat (lelkesen), a másik egy másik oszlopra (rémülten). Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezek az emberek leülnének egy asztalhoz, és vitáznának egyet kulturáltan, ami alapján – laikusként – én is el tudnám dönteni, hogy ez nekem megéri-e... vagy sem?”

*

A teljes publicisztika ide kattintva elolvasható a WMN.hu-n.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. január 22. 11:56
Pásztoryt már le lehetne venni. Érdektelen figura, értelmetlen gondolatokkal.
Zsolt75
2017. január 22. 01:20
Legalább egyenes orbanofóbiás.Visszaadta a tisztikeresztjét is, mielőtt a 2005-ben még támogatott olimpiát ellenzi.
2017. január 21. 03:33
Pásztory szégyelje magát.Amikor az olimpiai fölkészülésére elköltött az ország sok-sok 10 millió forintot, akkor nem beszélt az olimpia ellen. Amikor szó van arról, hogy lehetne olimpia MAgyarországon, bár még egy fillért sem költöttek rá akkor retteg. Retteg a korrupciótól, retteg a lopástól ,retteg a demokratikus intézmények sérülésétől. Nekem az a véleményem ,hogy egy fillért sem szabad neki adni az olimpiai felkészülésére .és szégyelje megát, mert a nevét nem a hazája gyarapítása érdekében használja a nyilvánosság felé, hanem azért ,hogy lejárassa azt.
samesz38
2017. január 20. 20:18
Horváth Csaba ma este is azt mondta az ATV-n,hogy köztudott,hogy Orbán utálja Budapestet... És oda akar Olimpiát!!! Csak kár volt bezárni azt a tébolydát!!! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!