Román „sajtó”: Trump és Putyin együtt rúgják fel a trianoni egyezményt

2017. január 23. 12:42

Őrület! Trump első dolga Erdély elszakítása lesz Romániától, sőt, addig már nem is kell olyan sokat aludni. Röhögjünk.

2017. január 23. 12:42
Kristály Lehel
Stux

„Őrület! Trump első dolga Erdély elszakítása lesz Romániától, sőt, addig már nem is kell olyan sokat aludni. Február 15-én Budapesten landol az Air Force One, de közben Putyin Orbánnal már szépen előkészíti a Nagy Tervet. Álhírek a javából, klikkek ezrei Romániában. Röhögjünk.

Nincs az az álhír a jelek szerint, ami nem jövedelmezne még mindig, főleg, ha az Egyesült Államok elnöke is szerepel benne – állapíthatjuk meg csak az elmúlt napok román terméseit áttekintve. Pillanatnyilag futótűzként terjed (persze, a Facebookon), hogy februárban nagyhatalmi játszmák színtere lesz Budapest, ahol Vlagyimir Putyin orosz- és Donald Trump amerikai elnök Orbán Viktor miniszterelnök asszisztenciája mellett újrarajzolják az európai érdekszférákat, mi több, elszakítják Erdélyt Romániától.

Íme az ördögi terv a főleg like-vadászatra szakosodott dcnews.ro portálról, bizonyos Alexandru Cumpanasu tollából, akit román újságíró körökben is csak egy pofátlan csúsztatóként tartanak számon:

– február másodikán Vlagyimir Putyin Magyarországra látogat

– tizenhárom nappal később az elnöki tisztségébe már beiktatott Donald Trump is felkeresi Budapestet – miután a magyar főváros »hirtelen világpolitikai csomóponttá nőtte ki magát«.

A szerző szerint »az amerikai elnök ma a világ tulajdonképpeni ura, akinek olyan ellenségei és partnerei vannak, mint a jelentős anyagi és politikai tőkével bíró Kína, Németország, Franciaország, Mexikó, India és Brazília«. Cumpanasu úgy véli, ezért is jogos a kérdés, hogy könyékig a hazai belpolitikai, valamint nemzetközi válságban (például az amerikai-kínai nyilatkozatháború idején) miért keresi fel Trump a Románia felét alig kitevő Magyarországot, a nem létező magyar GDP-ről és haderőről nem is beszélve?!«.

Persze, kapunk választ is a »jogos kérdésre”, naná! Kiderül, hogy Magyarország már rég lefőzte a diplomáciában, nemzetközi intrikákban és hírszerzésben egyébként nem labdaszedő románokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2017. január 23. 17:17
Első lépés: Erdély az erdélyieké, Moldva-Moldova a moldovánoké.
Anonymtalan
2017. január 23. 16:04
Elnézést, de atrianoni békeszerződést, pont épp a románok rúgják fel folyamatosan, az autonómia megtagadásával.
kulakman
2017. január 23. 15:44
Egyébként ha Putyin akar valamit akkor először Kárpátalját kell visszacsatolni ,és ezen a precedensen felbuzdulva jöhet Erdély önállósága!!
Negue
2017. január 23. 14:20
Trianon óta paranoiások a román politikában (is). Persze érthető, mindig az retteg, akinél a rabolt kincs van! Körülöttünk, mindenki haragszik, amiért megloptak minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!