Konzervatív szótár az amerikai új jobboldalhoz

2016. december 06. 14:34

Zsidók, melegek, pakisztániak és feketék sorakoztak fel Donald Trump mögött és a Breitbart szárnyai alatt.

2016. december 06. 14:34
Veszprémy László Bernát
Magyar Idők

„Az úgynevezett alt-right, vagyis alternatív jobboldal eltérő nézetek gyűjtőneve, amely konkrétan a neonáci nézetektől terjed a klasszikus liberális szólásszabadság-aktivizmusig. Bannon azt állította, hogy ő maga a klasszikus liberalizmus megannyi tételét vallja, ám emellett »gazdasági nacionalista«, értsd protekcionista. Fő ellensége a mainstream, a fősodor, az elit: egyaránt sírba kívánja juttatni a vén republikánus pártot és a baloldali demokratákat. Úgy látja, hogy az Ayn Randi-i objektivizmus és a szekularizáció ásta alá a nyugatot, és ennek ellenpólusaként tekint Trumpra. Mindezzel nem kell egyetérteni – Ayn Rand tisztelőjeként én sem értek egyet vele –, de a vak is látja, hogy Stephen Bannon nem zsidófaló fehér nacionalista.

A lap alapítója, megannyi publicistája zsidó, de vannak pakisztáni munkatársai is, legismertebb csillaga pedig a brit–görög zsidó–katolikus meleg–konzervatív Milo Yiannopoulos. Mindez csak azt bizonyítja, hogy a marxista gyökerű identitáspolitika, amely az elnyomási mátrix dogmája szerint sorolja a társadalmi csoportokat, nemeket és vallásokat elnyomók és elnyomottak, morálisan rosszak és jók kategóriájába, megbukott Amerikában. Zsidók, melegek, pakisztániak és feketék sorakoztak fel Donald Trump mögött és a Breitbart szárnyai alatt. A Trumpot támogató Twitter-viharba beszállt Malik Obama, a leköszönő elnök muszlim féltestvére is.

Stephen Bannon és a Breitbart azonban tagadja, hogy ők lennének az alternatív jobb. A valódi alternatív jobboldal elsősorban Richard Spencer és a Daily Stormer, illetve a 4chan mémoldalainak tizenéves társasága, nekik azonban semmi közük Donald Trumphoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2016. december 07. 09:29
"...Mindez csak azt bizonyítja, hogy a marxista gyökerű identitáspolitika, amely az elnyomási mátrix dogmája szerint sorolja a társadalmi csoportokat, nemeket és vallásokat elnyomók és elnyomottak, morálisan rosszak és jók kategóriájába, megbukott Amerikában..." - írja. Ennek a mondatnak nem látom az értelmét. Egy olyan ember kapcsán, akiről így ír: "...Bannon azt állította, hogy ő maga a klasszikus liberalizmus megannyi tételét vallja, ám emellett »gazdasági nacionalista«, értsd protekcionista..."- aminek, ha igaz, akkor szintén semmi értelme. Így jár az, aki valamiféle ideológiai rendet akar rakni egy olyan figura agyában, akinél az a rend, maga a káosz.
napvilág
2016. december 06. 22:39
Kevin MacDonald esszéi közül többek között ezek találhatók meg az interneten: http://www.kevinmacdonald.net/SlezkineRev.pdf http://www.kevinmacdonald.net/Immigration.pdf
napvilág
2016. december 06. 22:26
Az alt right fő ideológusa Kevin MacDonald, egy kaliforniai egyetem evolúciós pszichológia professzora. Főbb művei: Cultural Insurrections The Culture of Critique Separation and its Discontents The People that Shall Dwell Alone. Internet oldala a fehér nacionalista irányultságú The Occidental Observer. http://www.theoccidentalobserver.net/
BPasternak
2016. december 06. 14:56
"Ayn Rand tisztelőjeként én sem értek egyet vele " Bernát az Amszterdami Egyetem Holokauszt szakirányán végzett. Bernát annak az Ayn Randnak a csodálója, aki a 20. század egyik legnagyobb, a kulturális marxizmussal teljes mértékben egyenértékű szélhámosságát szabadította az amerikai elmékre. Azt hiszem nem túl merész azt feltételezni, hogy ilyen zavaros szellemi háttérrel a mi Bernátunk csak ugródeszkának használja a Magyar Időket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!