A liberálisok és a karácsony

2016. december 28. 17:53

Európa nyugati fele már évekkel ezelőtt lemondott a karácsony ünnepi hangulatáról és ezzel együtt annak valódi tartalmáról. Ennek legfőbb oka a liberálisok abszurditássá fokozódott fékevesztett harca a szabadságjogok abszolutizálásáért, amellyel korlátozni, sőt megváltoztatni akarják hitünket.

2016. december 28. 17:53
Petrin László
Magyaridok

„Bátran és mindenáron ellen kell állnunk annak a liberális törekvésnek, amely meg akarja változtatni keresztény hitünk és ünnepeink tartalmát, vagy újra akarja értelmezni, csak azért, hogy Istenről alkotott képünk és hozzá kapcsolódó vallásgyakorlatunk megfeleljen a jelenkor általuk képviselt torz világszemléletének.

Európa nyugati fele már évekkel ezelőtt lemondott a karácsony ünnepi hangulatáról és ezzel együtt annak valódi tartalmáról. Ennek legfőbb oka a liberálisok abszurditássá fokozódott fékevesztett harca a szabadságjogok abszolutizálásáért, amellyel korlátozni, sőt megváltoztatni akarják hitünket. Miközben részükről megengedett az egyneműek közötti házasságkötés, a marihuána szabad fogyasztását szintén támogatják, a karácsonyfa és a betlehemi jászol közterületi jelenléte sokkal nagyobb veszélyt jelent a szemükben az általuk összefércelt új értékrendre, mint az imént említett deviáns magatartásformák.

A hagyományos keresztény ünnepeket meg akarják fosztani egyházi jellegüktől, az évezredes vallási hagyományokat a kapcsolódó pogány népszokások túlhangsúlyozásával kívánják kiszorítani. A liberálisok ez irányú szándékának megvalósításához még kapóra is jön az egyre erősödő muszlim bevándorlás. Az Európába érkezett muzulmánok meglehetősen intoleránsak. Nem szívesen látnak olyan szimbólumokat, amelyeket tilt vagy elítél a vallásuk. Sőt, agresszívan követelik, hogy az európaiak tiszteljék az ő vallásukat. Így aztán nem csoda, hogy az elmúlt esztendőben az egyik dániai városkában annak muzulmán közössége sikeresen tiltakozott az ellen, hogy a főtéren karácsonyfát állítsanak. Belgiumban szintén nem kívánják megsérteni a nem keresztények érzéseit, sőt Brüsszelben két évvel ezelőtt botrány robbant ki az ünnep fő jelképe, a karácsonyfa felállítása körül. Advent időszakában Dortmundban a német nagyváros lakói döbbenten vették tudomásul, hogy az egyik áruházlánc úgy döntött, megszünteti a karácsonyi dekorációk árusítását, mert muszlim üzletté válik.”

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!