Fejlesztik már az emberi és mesterséges intelligenciát egyesítő agytechnológiát

2016. december 08. 14:30

Saját kezünkbe vehetjük az evolúciót, segít benne a gépi értelem.

2016. december 08. 14:30
Peter Diamandis
SingularityHUB

„Félünk a mesterséges intelligenciától? Elhisszük Stephen Hawking, Elon Musk és mások figyelmeztetését? Az MI a legzseniálisabb ember teremtette eszköz, vagy a démont idézzük meg vele?

Neil Jacobstein, a Singularity Egyetem MI-részlegének vezetője mondta, hogy »nem a mesterséges intelligenciától, hanem az emberi butaságtól félek.«

Az ember mindig alkotott intelligenciával kapcsolatos eszközöket. Kövekkel kezdtük, majd lépésről lépésre egyre okosabb tárgyak következtek: termosztát, számológép, számítógép és most az MI. Magunk kiterjesztéseiről van szó, így növeljük eszközeinkkel az intelligenciánkat.

Most viszont már elég kifinomultak ahhoz, hogy saját biológiánkba integráljuk őket, és intelligenciában is lépjünk előre egy exponenciálisat. Annyira jelentőset, hogy megváltoztatja az emberi fajt, és kezünkbe vesszük az evolúciót.

Örülök, hogy a természetes kiválasztódás darwini evolúciójától az intelligens irányítású evolúció felé tartunk. Már az emberi intelligenciát növelő evolúcióra összpontosíthatunk.

Első lépés az alapkérdés megválaszolása: képesek vagyunk-e lemásolni a tüzelő idegsejtek működését?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2016. december 09. 13:37
Különben minden az amit az emberek csinálnak belöle. A legjobb dolgot is lehet károsan alkalmazni.
duzur
2016. december 09. 13:37
Számomra mindez valszeg már csak a mennyországból :-) lesz megfigyelhetö. Egyenlöre élvezem, hogy a globális Interneten ingyen mazsolázhatok, a rengeteg érdekesség között. Cserében ingyen, keringhetnek adataim mindenfele. Ez engem nem zavar. Korábban, se a nácik, se a komcsik, nem szenvedtek adathiányban. A feljelentgetök is jó adat-hordozók voltak... Az se érdekel, ha a paramétereimmmel üzletelnek. Valamit valamiért. Ez persze csak az én személyes hozzáállásom a mostani fejleményekhez, ami az egyéni körülményeimböl is adódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!