Nem Oroszország az ellenség

2016. december 21. 13:40

A valódi ellenség egyaránt fenyegetést jelent az Egyesült Államokra, az Európai Unióra és Oroszországra is.

2016. december 21. 13:40
Nótin Tamás
Alfahír

„Oroszország fenyegetés a Nyugatra. Oroszország fenyegetés a NATO-ra. Oroszország befolyásolta az amerikai elnökválasztást. Oroszország egy diktátort támogat és civileket gyilkol Szíriában. Oroszország hazug orosz propagandával árasztja el a világot. Dióhéjban így lehetne összefoglalni az ukrajnai válság óta felerősödő oroszellenes vádakat. De tényleg Oroszország lenne a mumus, akitől tartanunk kell?

Folyamatosan azt sulykolják a közvélemény számára, hogy Oroszországtól félni és rettegni kell, ők a világ gonosz fele. Ez a kommunikációs stratégia határozta meg éveken át az Egyesült Államokat irányító demokratapárti amerikai politikai elit irányvonalát. Ezt a doktrínát exportálták a szövetségeseik számára, ez a manipulatív félelemkeltés vert gyökeret az úgynevezett liberális mainstream sajtóban is. A Trump-adminisztráció azonban változtathat a Nyugat és Oroszország viszonyán, erre pedig szükség is lesz. Azt, amit ma nyugati civilizációnak nevezünk, annak részese és részese is kell, hogy legyen Oroszország, amely egyfajta keleti véderődjévé válhat.

Zürich, Berlin, Ankara, de ide sorolhatjuk Párizst, Brüsszelt, Nizzát és Kölnt is.

A valódi ellenség mindegyik nagyvárosban megmutatta az arcát, gyilkos gyűlöletét. Ez az ellenség egyaránt fenyegetést jelent az Egyesült Államokra, az Európai Unióra és Oroszországra is.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2016. december 22. 10:04
Azért aki meghallgatta George Friedmann beszédét a csikágói consilon, annak van elképzelése arról, hogy ki is akarja a világot kormányozni. Hát nem Putyint, Asszadot vagy az ISIS vezetőjét nevezte meg. De még Kinát sem.
kjkj945
2016. december 22. 08:54
no tinta .
Bolond Istók
2016. december 22. 08:37
"Oroszország fenyegetés a Nyugatra. Oroszország fenyegetés a NATO-ra. Oroszország befolyásolta az amerikai elnökválasztást. Oroszország egy diktátort támogat és civileket gyilkol Szíriában. Oroszország hazug orosz propagandával árasztja el a világot." És ha mindez nem lenne elég 2016-ra oda jutott a világ, hogy Vona Gábor is azt nyilatkozza, hogy számára már csak harminc százalékban Oroszország és hetven százalékban a nyugat.
luga
2016. december 21. 16:10
Azoktól kell félni, akik Európára szabadították ezt a vándor hordát, és azoktól akik ezt nem csak hogy eltűrik, de még bólogatnak is hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!