Aleppo tragédiája a mi szégyenünk is

2016. december 14. 11:47

Követeljük, hogy az emberiesség elleni bűncselekmények elkövetőit kutassák fel és állítsák a Nemzetközi Büntetőbíróság elé. Aleppo eleste a szabad világ veresége is, amely előre vetíti Asszad elnök, a könyörtelen diktátor győzelmét a Szabad Szíriai Hadsereg felett.

2016. december 14. 11:47
Liberálisok
Liberálisok

„Öt év véres ostroma után elesett Aleppo, az orosz katonai támogatást élvező kormánycsapatok kezére jutott a keleti városrész utolsó, eddig a felkelők által ellenőrzött negyede. A hírek szerint a hónapok óta tartó humanitárius katasztrófát most a harcok elültével a civil lakosság elleni vérengzés tetézi. A Liberálisok szerint, ami most Aleppoban történik, kimeríti az emberiesség elleni bűncselekmény tényállását, amiért az elsődleges felelősséget a szíriai kormányerők és támogatóik, az orosz és iráni fegyveresek viselik, de nem menthetők fel azok a nyugati államok sem, akik tétlenül nézték végig Aleppo és a szíriai nép tragédiáját. A Liberálisok elengedhetetlennek tartják, hogy a felkelők és a civil lakosság evakuálását nemzetközi erők felügyeljék, tegyenek meg mindent a vérengzések leállításáért és a további katasztrófa elkerüléséért. Követeljük, hogy az emberiesség elleni bűncselekmények elkövetőit kutassák fel és állítsák a Nemzetközi Büntetőbíróság elé. Aleppo eleste a szabad világ veresége is, amely előre vetíti Asszad elnök, a könyörtelen diktátor győzelmét a Szabad Szíriai Hadsereg felett. Míg a kormányerők és támogatóik Aleppo ostromával és a civil lakosság mészárlásával foglalkoztak, az Iszlám Állam fontos győzelmet aratott Palmüra visszafoglalásával. Szíria tragédiája mindannyiunk szégyene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. december 15. 07:59
Ha valóban a szíriai emberek sorsa érdekelne benneteket, akkor azon gondolkodnátok, hogyan lehet végetvetni ennek a hosszú háborúnak végre. Ez az egyik módja, hogy a nyugati világ kihátrál az iszlám állam mögül, és Asszad hatalma helyreáll az oroszok támogatásával? Egyéb javaslat? Támogassuk és legitimáljuk az iszlám államot? Az jobb lesz, mint asszad? Mert a "mérsékelt felkelőknek" eljuttatott fegyverek, meg a nyugaton kiképzett, mert amúgy nem létező "demokraták" mind az iszlám államnál kötöttek ki, és azt erősítették. Az iszlám terroristák amerikai fegyverekkel harcolnak a kormányerők ellen. Akkor mikor legyen ennek vége, és hogyan? Csak úgy lehet, hogy aki ezt az egészet kirobbantotta és szította, az visszahúzza végre a csápjait.
SwordFish
2016. december 15. 00:03
"Aleppo eleste a szabad világ veresége" Aleppot felszabadították a normális erők és ezáltal megszabadíttották az általatok pénzelt betegesen szadista Iszlám Államnak gúnyolt sátánista perverz alakulattól. A normális világ ideje következik. Takarodjatok a Föld nevű bolygóról. Hogy hová? Tök mindegy, de innen el.
Mich
2016. december 14. 23:38
Nektek valóban van sok szégyellni valótok - de nem kényszerített senki benneteket arra, hogy álljatok Obama és a CIA mögé...
atila68
2016. december 14. 22:57
Elesett. Aha. Berlin is elesett '45-ben. Drága liberálisok, igen mind a ketten, ezt értitek miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!