Lengyel-magyar már egy család

2016. november 22. 13:56

Eddig csak együtt ittuk a borunkat lengyel barátainkkal, a hét végétől azonban rokonok lettünk.

2016. november 22. 13:56
Somfai Péter
Népszava

„Eddig csak együtt ittuk a borunkat lengyel barátainkkal, a hét végétől azonban rokonok lettünk. Krakkóban Andrzej Duda és a lengyel katolikus egyház vezetőinek jelenlétében szombaton Lengyelország királyává koronázták Krisztust. (...)

A koronázás megtörtént, és ezzel közeli rokonok lettünk a lengyelekkel. Magyarország régi latin nyelvű katolikus elnevezése Regnum Marianum, azaz Mária Királysága. A legenda szerint az örökös nélkül maradt Szent István király halála előtt (1038-ban) Székesfehérvárott (vagy talán Alcsútdobozon?) a Szent Koronát és az országot Szűz Máriának ajánlotta fel. Hogy Mária elfogadta-e a koronát, vagy sem, arról nincsenek pontos információink, mint ahogyan arról sem, üzent-e most valakinek belső hangon Krisztus, hogy mit szól a megkoronázásához.

Akárhogy is van, mostantól nem barátok rokonok vagyunk. A lengyelek a »gyerekeink« lettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. november 23. 06:47
Hát igen... Bár ilyen alapon mindenki a Jóisten gyermeke, és Jézus azt hirdette, hogy neki mind testvérei vagyunk, úgyhogy tulajdonképpen amúgy is mind rokonok vagyyunk... :) De amúgy tetszik a gondolat. Megvolt már a vér szerinti rokonság a lengyelekkel nagyon régről, megvolt egészen eddig a lelki rokonság is, amit folyamatosan felvállalt a két nép a történelem során, és mostantól akkor spirituális szinten is egy család lettünk :)
kispufi
2016. november 22. 22:04
Lengyel-magyar egy nagy család, te meg, bolsi, baszd meg anyád. Megváltozott viszonyhoz megváltozott jelmondat, no.
Timur Link
2016. november 22. 21:04
Ez valami balos humor? Annak lehet, hogy jó, mert ez is gyenge, azok is gyengék!
Antigoné
2016. november 22. 19:09
Aljas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!