„A sörözésnek megvan az a néha áldásos tulajdonsága, hogy szépen eltelíti az embert, ezért annyira nem baj, hogy a Malternél nem mamutadagban hoznak ki mindent, de nem is kis fiszfasz porciókban. Egy kiadós evéshez egy fogás lehet kevés is, de 3-4 sörhöz a pirog, a túrós csusza vagy akár a remekül elkészített steak pont akkora, hogy ne kelljen otthagyni utána a fél korsó sörünket. Azt érezni, hogy nagyon érzik a helyen a szláv konyhát, mert szinte mindent egyszerűen, nem túlcifrázva készítenek el, hogy csak az igazán lényeges összetevőkön legyen a hangsúly. (...)
Tömeg sincs, bár estére azért az emberek is elkezdtek beszállingózni, és az Akácfa utca sem olyan háborús övezet éjszakánként, mint a Király utca környéke. A Malter tökéletes hely lehet annak a korosztálynak, akiknek már snassz a szimpla lerészegedés, és legalább akkora örömüket lelik a jól elkészített, egyszerű ételekben, mint különböző kézműves sörök kóstolásában. Egyébként sincs túl sok olyan hely, ahol a társasági sörözéshez tisztességes étkezési opciók is járnak, szóval ebből a szempontból a Malter egy olyan koncepció, ami elüt a szokványostól pont azzal, hogy nem akar gasztroforradalmat csinálni egy rakás tudálékos belpesti kajabloggernek, hanem csak jó kaját főzni jó sörökhöz olyan áron, amitől nem válik exkluzívvá.”