A DK már a spájzban van?

2016. november 14. 13:46

2018-ban a DK-nak már biztosan lesz frakciója a parlamentben, amivel leénekelheti a szocialistákat a színpadról.

2016. november 14. 13:46
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Gyurcsány Ferenc többször hangoztatta, hogy egyetlen nagy baloldali egységpártnak kellene a Fidesz ellen indulnia. Azt már nem teszi hozzá, hogy ez 2006-ra nagyjából az ő vezetésével már megvalósult, ám az ismert okokból nemhogy fennmaradni nem tudott, de (személyi és programbeli kontinuitásával) ráadásul máig a baloldal megújulásának kerékkötőjévé is vált.

Az LMP jól teszi, ha nem vesz részt ebben a bolhacirkuszban. Kis szerencsével 106 saját egyéni jelölt és a balliberális pártok veszekedése mellett a zöld párti alternatíva felértékelődhet a fővárosban és az egyetemi városokban.

A fővárosi körzetek einstandolásával a DK folytatná a szocialista szavazótábor kannibalizálását és a liberális pólus elfojtását. 2018-ban a DK-nak már biztosan lesz frakciója a parlamentben, amivel leénekelheti a szocialistákat a színpadról. Ebben a felállásban egy 5% körül táncoló liberális választási pártnak kellene egyesíteni a magyar politika olyan politikai roninjait, mint Fodor Gábor, Bokros Lajos, vagy Kónya Péter, hogy csak az ismertebbeket említsük.

A DK már a spájzban van, ők mindenképpen jól járnak. Kérdés, hogy a szocialisták és a liberálisok átlátnak-e a szitán, és hagyják-e a DK-t tovább menetelni a nagy baloldali egységpárt irányába?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
witenoir1
2016. november 15. 13:01
kúrcsadék liberális irányba vitte a maszopot majd szétkúrta ("fogadjunk hogy 18-ban már nem lesz mszp") majd most egyesíteni szeretné a ballib szavazókat ismét, az általa vezetett pártban, azaz DK=Mszp-szdsz 2006. csak hát a táncosbohóc az ország legnépszerűtlenebb politikusa, a ballib potenciális szavazóinak egy része is utálja, de nem tűnne el, dehogy, hanem a rá nem szavazni hajlandókat mocskolják, hogy miattuk nem lehet leváltani a fideszt...
edvind johnsson
2016. november 15. 09:40
A Dk vezetője nem buta. Most éppen a Jobbikot használja faltörő kosként. Kérdés, hogy 2018-ra mi marad a Jobbikból.
Dénia
2016. november 15. 07:41
Hasznos kis féreg ez a Feri. Pontosan azt teszi, ami a férgek dolga a természetben. Lebontja azokat azokat az organizmusokat, amikre már nincs szüksége az életnek.
Rideg Planeta
2016. november 14. 15:35
A szoci vezetés is fél a retikült rikácsolva lóbálló egybites pesti DK-s néniktől ezért inkább fejlehajtva belemegy a Flepnis játékába. Aztán krédés, hogy vidéki morgolodó kisszocik mit szólnak ehhez,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!