Jön a Jobbik

2016. november 23. 15:51

A Jobbik nem alternatívája a Fidesznek! Normális ember még krónikus kényszerhelyzetben sem szavazhat rájuk. A Jobbik politikai karanténba való visszaterelése legalább olyan fontos feladat, mint Orbán elzavarása.

2016. november 23. 15:51
Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

„Az ellenzéki oldalon fura patthelyzet alakult ki 2010 után. A Jobbik nem erősödött egy szint fölé, az MSZP és holdudvara nem gyengült egy szint alá. Ez a fej-fej melletti helyzet kezd megváltozni, mert az egyik fél stratégiai döntései bejönni látszanak, a másiké viszont nem. Vona látszólagos középre húzását, szélsőségesei menesztését nem csak a választók, de még a balosnak mondott értelmiség egy része is bevette. Annak ellenére is, hogy ez nyilvánvaló kamu, az igazi fasiszta fenevadak ugyanúgy ott vannak a pártban, mint korábban, azaz a rendszer továbbra is egy időzített bomba, amivel nem szabadna játszani. Sajnos azonban ez az értelmiség, kiegészülve Simicska megmaradt médiabirodalmával bízik abban, hogy Vonával együtt sikerülhet az, ami nélküle látványosan nem megy. Eközben azt az egy dolgot nem veszik figyelembe, hogy eltűnik a Jobbik körül az az antifasiszta karantén, amely nem engedte az említett szint fölé erősödni. (...)

Sajnálatos tény, hogy Magyarország amolyan mintaállama lett ennek a neofasiszta trendnek, Orbán rendszere hivatkozási alap a politikai többséget maguk mögé állító demagóg jobboldali politikusoknak világszerte. A kérdés az, hogy tudna ennek valódi alternatívája lenni a Jobbik? Vajon nem ugyanaz jönne még több nacionalizmussal, még több szomszédos országgal való balhézással? Vajon a Jobbik le tudná vetkőzni a hazai cigánysággal és a zsidósággal szembeni mély előítéleteit? Vajon jó lenne, ha a lassan öregedő Orbánt egy fiatalabb politikussal cserélnénk le, aki Orbánhoz hasonlóan sok évtizedes politikai jövőt remélne a maga és követői számára? A válasz egyértelműen az, hogy a Jobbik nem alternatívája a Fidesznek! Normális ember még krónikus kényszerhelyzetben sem szavazhat rájuk. A Jobbik politikai karanténba való visszaterelése legalább olyan fontos feladat, mint Orbán elzavarása. Nem a párt betiltására van szükség, hanem ellensúlyozására. Ez csak úgy megy, ha van erős szociális ellenzék, ütőképes és támogatható mondandóval. A Jobbiknak, hasonlóan az MSZP-hez ilyen nincs. Mindkét nagy ellenzéki párt sodródik Orbán kommunikációs gépezetével és időnként profitálnak ebből a sodródásból, időnként buknak miatta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2016. november 24. 10:55
"Vajon jó lenne, ha a lassan öregedő Orbánt egy fiatalabb politikussal cserélnénk le?" Persze Szilárdka! Hogy a búbánatba ne. Egy világklasszis óbort, friss pisilős, puhafalú lőrére. Ez ám a jó csere! Te barom! Ha kihúznád a fejed a seggedből, akkor látnád, hogy vannak foglalkozások, amiket 55-75 év között tud az ember a legmagasabb szinten művelni. Ilyen pl. az egyetemi professzor, az orvos, stb és igen, ilyen a jó politikus is. Orbán most van a csúcsévei kezdetén. Vétek lenne lecserélni. Főleg egy ilyen álruhás tudatlan baromra, mint a Vona.
noMores
2016. november 24. 08:55
Orbán kiépített egy kézivezérlésű államot. AB-médiahatóság-MNB-párttévé-stb. a kádárizmus legyűrűzik a végekig. Na, ha ez a Jobbik kezébe kerül, Isten irgalmazzon nekünk. Utálom Orbánt, mert úgy lop, mintha nem lenne holnap, lefekszik a ruszkiknak, és segghülyének nézi a gondolkodásra képes embereket, Rákosi-érában volt ekkora a korrupció, az oktatást teljesen szétbaszta, hogy még több birkát termeljen a rendszer neki, nade az a böszme párt, amelyik képes Morvai Krisztinát alkotmánybírónak jelölni, na az TAKARODJON A PICSÁBA!
NincstelenWalter
2016. november 24. 07:41
Ez a faszi az '50-es evekben ragadt? Fasiszta fenevadak, omg. Utoljara ilyet az "Ellenseg a kapuknal"-ban hallottam. :D
Toledo
2016. november 23. 21:03
Jól van Szilárdka! Felmontad a kötelező leckét! Leülhetsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!