A messiásváró hangulatból kell sürgősen kigyógyulni a baloldalon

2016. november 07. 15:33

A Fidesz mindent ellopott, ami nem volt lebetonozva, komplett iparágakat nyúltak le és játszottak át a strómanjaiknak. Hetente pattannak ki olyan kaliberű botrányok, amelyekbe civilizált országokban azonnal belebuknak a kormányok.

2016. november 07. 15:33
Első Kézből
Nyugati Fény

Az ellenzéki szimpatizánsok hosszú évek óta passzivitásba burkolóztak és életvitelszerűen a csodavárásra rendezkedtek be. Várják, csak várják a herceget a fehér lovon, akinek letaglózó víziója van, aki perfektül kommunikál, akinek támadhatatlan a múltja, és persze csak arra vár, hogy beszálljon a politikába és lekardozza Orbánt. (…)

A helyzet úgy áll, hogy a Titanicon veszteglünk, túl vagyunk a jégheggyel való ütközésen, már süllyed a hajónk, és egyesek még mindig azon hisztiznek, hogy nem hajlandók átszállni a kék vagy a lila mentőcsónakba, mert utálják azt a színt.

Igen, lehet, hogy ütött-kopott az a csónak, de jelenleg ez az egyetlen esélyünk, hogy kievickéljünk a partra és ne vesszünk bele a tengerbe.

Nőjünk ki végre az ábrándozások korából. Nem egy elképzelt istencsászárra kell várni, aki soha nem jön el, hanem minél hamarabb megállapodni a teendőkben és összekalapálni egy ütőképes szövetséget a végrehajtására.

Vissza kell állítani a jogállamot, helyre kell állítani a választási törvényt, el kell zavarni a független közintézmények éléről a fideszes pártkatonákat, meg kell indítani a jogszerű elszámoltatásokat, vissza kell állítani a partneri viszonyunkat az Európai Unióval.

Ez a nemzeti minimum – ebben kell sürgősen megállapodni, az erre vállalkozó erőket pedig támogatni.

A messiásváró hangulat gerjesztőit vissza kell hozni a földre, a csodavárásból közösen ki kell gyógyulni. Különben életünk végéig a nyakunkon marad a Fidesz, mi pedig ábrándozhatunk tovább - amíg meg nem halunk egy kórházi fertőzésben valamelyik állami kórházban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2016. november 08. 13:24
2008 utan mar nem nagyon volt mit ellopni Magyarorszagon...
Lanchaster
2016. november 08. 09:00
Vastagbőr by Gréczy-Vágó szerzőpáros... :D
catalina9
2016. november 08. 07:35
Bástyaelvtárs [Hozzászóló kiszűrése] 2016. november 7. 17:00 @catalina9 korrupcioinfo.hu" No Bástyaelvtárs, ha megvan a szakirodalom, vezessen fel valamit. Pontosan, részletesen! Rajta Bástyaelvtárs!!!
noMores
2016. november 08. 01:03
Sajnos a magyar egy buta, barbar nep. Hodit a provincializmus, amit mar Ady is megmondott, sot Kazinczy is. Egyszeruen tanulatlanok millioi dontik el ennek az orszagnak a sorsat, es ok borzaszto vezetoket valasztanak:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!