Belgium még képes rá

2016. október 28. 10:29

Egy pillanatig se hitte el senki, hogy pont a kis és szegény Vallónia ellenállásán bukik meg a CETA-egyezmény.

2016. október 28. 10:29
Nikolas Busse
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Nem kéne aggódnunk az egyesült Európa jövője miatt, ha minden válságot olyan gyorsan oldanánk meg, mint ezt. Pár napnyi országon belüli belgiumi egyeztetés elég volt ahhoz, hogy megmentsük a Kanadával kötendő szabadkereskedelmi megállapodást, amelynek bukásán Európa bal- és jobboldali nacionalistái már olyan nagyon örömködtek.

A valóságban sose volt túl valószínű, hogy a CETA a kis és szegény Vallónia ellenállásán bukjon meg. A vallon vezetés csupán azt tette, amit az EU-ban már sok politikus megtett: élt vétójogával, hogy kipréselje a maximumot saját klientúrája számára. Az egészben csak az a meglepő, hogy milyen gyorsan meg tudtak egyezni. Nyilvánvalóan még mindig megvan a föderális Belgiumban – amely ne tagadjuk, néha a kormányozhatatlanság vonásait mutatja fel – a kompromisszumok maga művészete.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szergej Csagajev
2016. október 30. 00:30
Még egy nagyszájú, aki majd sírhat, mikor jönnek a hátrányok.
Akitlosz
2016. október 29. 22:40
Vallónia szegény? Kikhez képest?
Dénia
2016. október 29. 06:54
Engem zavar, hogy sehol nem írják le, hogy milyen változtatások, kiegészítések és kompromisszum árán voltak hajlandók a vallonok aláírni. Mert valami változtatást eszközöltek benne, de nem írják le sehol, hogy mit.
ÁrPi
2016. október 28. 13:39
Breaking , csütörtökről péntekre meggyőzték "kis és szegény Vallónia" CETA-tárgyalóit hogy jó lesz mégis. Aláírják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!