Rendőrterror és erőszak

2016. október 18. 10:29

A rendőrségnek tárgyalóasztalhoz kellene hívnia a demonstráció szervezőit. Nem engedhetjük meg, hogy a hatvanadik évforduló is botrányba fulladjon!

2016. október 18. 10:29
Magyar Attila István
Magyar Idők

„A 2006. október 23-i események a rendszerváltozástól napjainkig tartó időszak legsúlyosabb jogsértései, amelyeket a rendőrség a gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvények oszlatása során elkövetett. Ennek ellenére sem Gergényi Pétert, sem más rendőri vezetőt nem vontak felelősségre a fentiek miatt. Gyurcsány Ferenc a rendőri jogsértések elkövetői ellen nemcsak hogy vizsgálatot nem indított, de magatartásukat követendőnek tartotta. A Fidesz ünnepi megemlékezésének résztvevőjeként én is láttam azt a helikoptert, amely a rendezvény, illetve a tüntetések helyszínén körözött, és többször feltűnt Wilfried Martens vagy Orbán Viktor beszéde alatt. (...)

2016. október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének hatvanadik évfordulóját üljük. Itt a lehetőség arra, hogy valóban méltósággal, a napi politikai harcokat félretéve ünnepeljük a pesti srácokat. A méltó megemlékezést akadályozhatja, ha az ellenzéki demonstrációk egyik fő szervezője és vezérszónoka éppen ugyanaz a Gyurcsány Ferenc, aki 2006. október 23. főszereplője volt. Gyurcsány éppen október 23-ra szervezné a tüntetését. A demonstráció megtartása rossz emlékeket kelthet szabadságharcunk még élő hőseiben, illetve azokban, akik nem felejtették el 2006. október 23. véres eseményeit.

A rendőrségnek tárgyalóasztalhoz kellene hívnia a demonstráció szervezőit, és mindenképpen el kellene érnie, hogy a tüntetést másik napon tartsák meg. Nem engedhetjük meg, hogy a hatvanadik évforduló is botrányba fulladjon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!