Élő Molotov-koktél

2016. október 31. 13:09

Az egymással versengő két jelölt két olyan nagy pártot képvisel, amelyek a globális birodalmi Amerika „láthatatlan” szuperstruktúráját testesítik meg. Most azonban ez csak az egyik jelöltre, Hillary Clintonra igaz.

2016. október 31. 13:09
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Az amerikai elnökválasztások tétnélkülisége egyébként arra vezethető vissza, hogy az egymással versengő két jelölt két olyan nagy pártot képvisel, amelyek mindenféle konfliktusaik ellenére a globális birodalmi Amerika »láthatatlan« szuperstruktúráját testesítik meg. Most azonban minden jel arra utal, hogy ebben a választási kampányban ez csak az egyik jelöltre, Hillary Clintonra igaz. Donald Trumpról maga Michael Moore mondja azt ebben a már idézett megnyilatkozásában, hogy »Amerika népe ma azt látja, hogy az életét romba döntő elit gyűlöli Trumpot, és gyűlöli őt a multinacionális Amerika, a Wall Street, a professzionális karrierpolitikusok, de legfőképpen a média, amely kitalálta, felépítette, csak azért, hogy most gyűlölhesse. Köszönöm, média, akkor most már tudom, hogy kire kell szavazni, az ellenségem ellensége az, akire majd szavazni fogok!« Ha megpróbálunk kicsit elemelkedni e hisztérikusan örvénylő »utcaszinttől«, akkor nagyjából a következőket lenne érdemes végiggondolni. Legelőször is azt, hogy Amerika kettős szerkezetű, van egy nemzetállam Amerika és egy »birodalmi Amerika«, amely nem a fizikai, földrajzi dimenzióban különül el az előbbitől, hanem egy olyan »szimbolikus« mezőben »lebeg«, amelyről a »politikai korrektség« globális véleményhatalmi diktátumának megsértése nélkül nem nyithatjuk meg a beszédteret. Ez a »birodalmi Amerika« ugyanis a »píszí« világértelmezési logikája szerint nem létezik, létének már a feltételezése is összeesküvéselmélet-gyártás és gyűlöletbeszéd. Csakhogy a helyzet éppen az, hogy ez a birodalom, felélve történelmi tartalékait, hanyatlása utolsó szakaszába lépett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. november 01. 18:59
Jobbulást,Laci bácsi...
bunko_jobbos
2016. november 01. 18:08
Ezzel az egy kis részlettel nem értek egyet: "nem a fizikai, földrajzi dimenzióban különül el az előbbitől" De igenis, fizikailag is elkülönül. Nem ugyanott laknak ők, nem ugyanoda jár a gyerekük iskolába, nem ugyanabba az étterembe járnak stb. Nagyon is elkülönül. De ez csak egy részletkérdés, alapvetően igaza van. Bár a nagy birodalmaknál a hanyatló szakasz is van vagy 100-200 év.
koronaszepe
2016. november 01. 08:59
Végre egy egyszerű, kétkezi milliàrdos, aki nem része a vilàghàttérhatalomkompràdorpénzszivattyúnak. Csak úgy van, mint a felkelő nap, csak úgy kinyílott, mint a pitypang...
Pál Pusztai
2016. október 31. 22:18
Bogár László úr Orbán egyik fő tanácsadója. Most már nem csodálkozom Viktoron.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!