A bukás után: Orbán kirúgja Habonyt?

2016. október 02. 22:22

Orbán szeretné ezt megúszni, de szeptember 22-én még úgy fogalmazott, hogy a százszázalékos részvétellel lenne elégedett.

2016. október 02. 22:22
Berkecz Balázs
Berkecz Balázs blogja

„Sajnos hosszú ideg fog még méregként hatni a társadalomra az a töménytelen gyűlölet, amit Orbán és Habony révén a Fidesz és aljas kormánya másfél éve ont magából, de ez a goebbelsi politika vasárnap nem kapott bizalmat a választók többségétől.

Büszke vagyok arra, hogy rengetegen hallgattak az Együtt és a többi ellenzéki párt bojkottkampányára, hiszen a magyar választók többsége azt üzente október 2-án Orbán Viktornak és a Fidesznek, hogy nem hajlandóak hülyeségre szavazni. 

Az ország többsége azt is üzente Orbánnak, Rogánnak, Lázárnak és a helyi fideszes kiskirályoknak, hogy itt az ideje, hogy az elterelések és a lopások helyett végre az igazi problémákkal foglalkozzanak: a működésképtelen kórházakkal, az ellehetetlenített iskolákkal és pedagógusokkal, a növekvő szegénységgel, a soha nem látott méreteket öltő korrupcióval, és a politikusok által elkövetett bűncselekményekkel.

Orbán szeretné ezt megúszni, de szeptember 22-én még 
úgy fogalmazott, hogy a százszázalékos részvétellel lenne elégedett, azóta a közvéleménykutatásokat látva, azt kezdte el hangoztatni, hogy politikai értelemben nincs a népszavazáson való részvételnek jelentősége. Most a fideszes megszólalók újabb hülyeségeket hordanak össze, miközben Orbán Viktor a bukott, kudarcos népszavazás után is közjogi következményekről beszél, ami teljességgel elfogadhatatlan, hiszen az ország többsége tartózkodott a gyűlölet népszavazásán, ami elutasítást jelent a politika nyelvén.

Legyen világos: Orbán nem kapott felhatalmazást, támogatást, bizalmat ahhoz, hogy a kormány, illetve a fideszes többségű országgyűlés bármiféle közjogi lépést tegyen.

Viszont Orbán és a Fidesz 15 milliárd forintot dobott ki az ablakon a semmiért, a semmire.Ezzel a 15 milliárd forinttal is el kell számolniuk. Ahogyan el kell számolniuk az ellopott százmilliárdokkal is.

Ez a népszavazás egy bizalmi szavazás volt a kormánnyal szemben. És a kormány nem kapott bizalmat.

Orbán Viktornak egy független bíróságon kell felelnie az elmúlt években elkövetett súlyos társadalmi és gazdasági bűnei miatt, de tudjuk, hogy nem fog addig lemondani, amíg el nem zavarjuk. Kirúgja Habonyt, helyretesz néhány gyengébben teljesítő vidéki kiskirályt, de őt magát és rezsimjét nekünk kell eltávolítani, és egy újabb rendszerváltást véghezvinni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. október 03. 12:57
Miért? Téged se rúgtak ki a bukásotok után, malacképű. (Már előre bocsánatot kértem a disznóktól):)))))
justiceforhungary
2016. október 03. 10:34
hát te "micsináltál" tegnap ? szexeltél vagy mindent áthúztál a szavazólapon esetleg igennel szavaztál ?
illesl
2016. október 03. 08:40
A MOSTANI REFERENDUM MUTATJA, A SVÁJCI DEMOKRÁCIA MODELLT VETTE ÁT MAGYARORSZÁG. AHOL MINDENRŐL NÉPSZAVAZÁST TARTANAK, ott az átlagos részvétel 44 %. PONT MINT MAGYARORSZÁGON! EBBŐL 98 % nemmel szavazott. Ezzel irányítanak Svájban, most mi is így teszünk.... Berkec eltrásai így írnak a die Kronenzeitungban. http://www.krone.at/welt/ungarn-referendum-ueber-eu-asylpolitik-gescheitert-schlappe-fuer-orban-story-532411 A kommentárok pedig így.... 129 Montag, 3. Oktober 2016, 08:30 von hobbit Bei der letzten EU-Parlamentswahl 2014 betrug die Wahlbeteiligung europaweit 42,54 % obwohl in einigen Ländern Wahlpflicht herrschte. In Ungarn gingen 29% zur Wahl. Wenn Luxemburgs Asselborn das Ergebnis dieses Referendums als "passiven Widerstand" einer Mehrheit wertet, wie soll man dann das Ergebnis der EU-Parlamentswahl bezeichnen? ontag, 3. Oktober 2016, 08:10 von Intenso01 Gescheitert? Die vorgesehene Mindestbeteiligung wurde nicht erreicht. Von den abgegebenen Stimmen haben über 98% das Ansinnen der EU abgelehnt. Wenn dieses Ergebnis "Gescheitert" genannt wird. Bei der Wahl zum EU Parlament lag die Wahlbeteiligung bei knapp über 25% in Ungarn. Trotzdem wurde dieses Wahlergebnis in Brüssel nicht in Frage gestellt.
neven
2016. október 03. 08:36
Hajrá Orbán!!!!!!!!!!!!!! A nemzet áruló baloldali banda majd megkapja a néptől azt, amit megérdemel a 2018-as választásokon..a süllyesztőbe kerülést!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!