Eltitkolt büszkeség

2016. október 12. 07:16

Amikor már azt feltételeznénk, hogy a tao támogatási rendszerben nem tudnak újat és meglepőt mutatni nekünk, ismét kiderül, van új a nap alatt.

2016. október 12. 07:16
B. Molnár László
Magyar Nemzet

Két dolog jól látható a rendszerben. A közpénz nem vész el, csak átalakul, ugyanis a támogatás a központi költségvetésbe szánt összegből kerül a sportba, és nem az adott cég marketingre, szponzorációra szánt keretéből. Illetve a támogatások jelentős része mindig a felcsúti Puskás Akadémiánál, illetve az azt működtető A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnál landol, ami számtalan morális kérdést vetett és fog is felvetni annak alapítója miatt. De eddig legalább pontosan látszott, mely cégek azok, amelyek – legyenek bárhol az ország területén – kizárólag eme település utánpótlásának fejlesztésében látják a magyar sportélet megújítását. És az is pontosan látszott, érkezik-e állami cégtől támogatás. (…)

Ugyanazzal próbálkozik most a parlamenti többség, mint korábban a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak esetében: láthatatlanná tenni a közpénzből magánpénzzé váló hatalmas összegek útját. Nagyon elkelne már Hófehérke mostohájának tükre a Parlamentben, hogy időnként az ilyen titkosításokat megszavazó képviselők megállva előtte megkérdezhessék: tükröm, tükröm, mondd meg nekem, a becsületem merre lelem?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2016. október 12. 13:41
Még egy ok a sírásra a dagadt hózentrágeres csapatában. Lesz még több is. Készítsetek be minél több zsepit.
madarasi.abel
2016. október 12. 10:08
még egyszer: mondja már meg valaki, mi a társadalmi haszna ennek a módosításnak? (mármint a hivatalos indokláson kívül, miszerint növeli az átláthatóságot. igen, bazmeg, képesek voltak ezzel indokolni)
cutcopy
2016. október 12. 09:58
"a támogatás a központi költségvetésbe szánt összegből kerül a sportba" És az miért lenne jobb neked ha a központi költségvetésbe kerülne előbb és onnan a sportba..?
lantose70
2016. október 12. 09:17
Végre egy jó törvény. Tököm tele van már az állandó sportellenes ajvékolásból. Ahelyett, hogy örülnénk, hogy van egy kormány, amely ösztönzi a magánvállalatokat, hogy támogassák a magyarok egészséges életmódját, mindenki nyafog itt. Arról már nem is beszélve, hogy a világ irigykedve jár a csodájára a internáci ballibek átal folyamatosan fikázott felcsúti stadionnak. És arról végképp nem beszélve, hogy amióta Orbánék vannak kormányon, és ösztönzik a sporttámogatásokat, az olimpián is kiemelten jól teljesítünk, kijutottunk a foci EB-re is. Pár év múlva ez meg fog látszani a halálozási statisztikákban is, borítékolható, hogy sosem látott mértékben fog nőni a magyarok várható átlagélettartama! Persze a háttérhatalmi ügynököknek ez nem számít, ők csak nyomják tovább a hazugságot, hogy ezek közpénzek. Mitől lenne közpénz a Szerencsjáték RT avagy a MOL támogatása? Ezek önálló cégek, azt támogatnak a nyereségből, akit akarnak, és helyes, hogy a dohányzást, alkoholoizmust és drogfogyasztást támogató Gyurcsányékkal szemben Orbánék az egészséges életet támogatják! Ők életpártiak, a libbantak meg halálpártiak! Ennyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!